неделя , 18 ноември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Димитър Делчев: НДК е фарс – две лобита в ГЕРБ се бият за комисионни на гърба на ЕС

Димитър Делчев: НДК е фарс – две лобита в ГЕРБ се бият за комисионни на гърба на ЕС

На 30 септември в София ще се проведе Национално събрание на Движение „България на гражданите“, а основната цел ще бъде избор на нов председател, който да смени на поста Меглена Кунева. Настоящият й заместник и едно от най-спряганите имена за неин наследник – Димитър Делчев, гостува с коментар в еМисия България.

„Освен избор на нов председател, на Националното събрание ще обсъдим гъвкавостта ни по отношение на явяването на местни избори и партньорствата, на които можем да залагаме. Ще обсъдим и бъдещето и посоката, в която да вървим на национално ниво. Вече категорично препотвърдихме, че сме опозиционна партия на това управление“, обясни Делчев.

„Това правителство доказа, че корупцията е част от него, а то не е борец срещу нея. НДК е такъв пример – как две лобита в ГЕРБ могат да се сбият с цел всяко едно от тях да вземе комисионни на гърба на ЕС.

През последните няколко месеца НДК е фарс, това е големият проблем и вместо да се възползваме от голямата възможност, която имаме като председатели на ЕС, правим точно обратното“, категоричен е Делчев.

Относно обединението на политическите формации в дясното пространство, той заяви, че от „България на гражданите“ са против формулата десните да се съберат само, за да минат 4-процентната бариера.

Вижте целия разговор с Димитър Делчев в следващото видео!

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …