петък , 24 ноември 2017
Начало / Код 11-13 / Димитър Делчев: Атаките са сблъсък на цивилизации, а не война между религии

Димитър Делчев: Атаките са сблъсък на цивилизации, а не война между религии

Заместник-председателят на Движение „България за гражданите“ Димитър Делчев гостува в студиото на Код 11-13 и изрази съболезнования към близките на загиналия при последната атака в Лондон.

Той подчерта, че трябва да се внимава много за едно нещо – не трябва да се представя тероризма и радикализма като война на религии. По думите му, по всичко личи, че този терористичен акт е отговор на предишни терористични актове и по средствата, които са използвани.

„Това не е редно и не трябва да се прави по този начин. Война срещу тероризма трябва да има и тя да бъде срещу тези, които радикализират и преследват геополитически цели“, подчерта Делчев.

„Това е сблъсък на цивилизации, а не сблъсък на религии. Трябва да мислим и за България и тук трябва да се предприемат резки и решителни мерки“, категоричен е Делчев.

Той посочи, че последното нещо, което трябва да правим, е да останем спокойни, че у нас няма риск от тероризъм.

Делчев подчерта, че на КСНС се обсъжда всичко друго, но не и сигурността на България по отношение на мерките за борба с тероризма.

Според него България спешно трябва да настоява да влезе в информационното шенгенско пространство.

Той припомни и работата си в предишния парламент и коментира решения на Реформаторския блок. По думите му, автентичната демократична общност в България трябва да създаде нещо устойчиво, а не механично обединение на десните сили.

Според Делчев, мажоритарният вот е много вреден за България, тъй като ще осигури места в парламента на местни олигарси.

Чуйте целия разговор с Димитър Делчев в следващото видео:

Вижте също

Разследват за корупция лидера на управляващата партия в Румъния. Защо у нас се проваляме в борбата с корупцията по високите етажи на властта?

Запорираха имущество за 27 млн. евро на лидера на управляващата партия в Румъния Ливиу Драгнеа. …