четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Димитър Байлов: Войната в Хърватска беше срещу българите, не срещу левскарите

Димитър Байлов: Войната в Хърватска беше срещу българите, не срещу левскарите

Говорителят на НКП на „Левски“ Димитър Байлов, който е един от привържениците на „сините“, които бяха задържани в ареста в Задар, гостува в студиото на „Спорно за спорта“. Той разказа от първо лице какво се е случило в Хърватскa преди мача с „Хайдук“.

„Интересно е да се направи анализ защо се случи това нещо, какво е нашето виждане и да анализираме какво се случи. Умишлено нападение на 4 човека със запалени факли, не бих го окачествил като нищо друго освен като опит за убийство. Нека този път държавата да покаже на останалата част на Европа, че всъщност проблемът не са феновете на „Левски“. Има много по-тежки случаи. Феновете на „Левски“ този път наистина нямат никаква вина“, категоричен е Димитър Байлов.

По думите му, те са попаднали „в устата на лъва“. Той сподели, че говори сърбо-хърватски и непрекъснато е превеждал и разговарял с полицаи. „Станаха ми ясни техните намерения и настроения“, сподели Байлов.

„Оставиха ни и телефоните, и цигарите в нас. Уж ни прибраха за наша сигурност. Ние бяхме нападнати“, разказа Байлов и добави, че лично е потърсил съдействие от полицията след като разбрал за опожарения автомобил.

„Нападнаха ни от всички страни, като на битка. Тези момчета идваха с намерения да се бият с нас. Тези пичове с бутилките, с коловете и камъните не идваха да пием бира. Ние се защитихме както трябва – като истински българи. Войната не беше срещу феновете на „Левски“, а срещу българите“, заяви Байлов.

„Не сме направили нищо повече от това да се защитим. Атаките бяха няколко. То си беше като на бойно поле. Нямаше кой знае какви батални сцени“, заяви още той.

„Групата в Задар не е нарушила нито закона, нито са футболни хулигани. Всички ние се пазихме да не бъдем пребити. Ние така се пазим – бием, лошо бием“, заяви Байлов.

Той разказа, че не е имало нито един от феновете на „Левски“, който да е бил с положителна проба за алкохол или наркотици. По думите му, целта е била феновете да не отидат на мача.

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …