неделя , 30 април 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Димитър Аврамов: Най-доброто, което може да направи България, е да обърне ЕС към Югоизточна Европа
avramov

Димитър Аврамов: Най-доброто, което може да направи България, е да обърне ЕС към Югоизточна Европа

Изборите в Холандия са първите от поредицата подобни в Европа, включително и след десет дни – в България, като се смятат за тест за популизма на Стария континент. Според политолога Димитър Аврамов проблемите са различни в различните страни.

„На фона на общата паника в ЕС, резултатите в Холандия изглеждат обнадеждаващи – поне за хората, които искат да видят континента единен. ЕС се промени много, населението му също. Увеличи се тежестта върху социалните системи. Хората може би са прави да живеят в „Европа на спомените“.

Важно е ЕС да остане свързан с Америка, да остане в един съюз. Това може да стане дори Европа да е на различни скорости“, смята Аврамов.

Той обаче е скептичен за българското председателство на ЕС.

„Пред нашия регион има различни предизвикателства, те не са същите, каквито са пред Франция или Холандия. Най-доброто, което може да направи България по време на своето председателство, е да обърне ЕС към Югоизточна Европа“.

За политолога е най-добре новият български еврокомисар да бъде излъчен от новия парламент, като първата политическа сила да има право на първо мнение и предложение.

Какво още каза политологът Димитър Аврамов за предизвикателствата пред ЕС, за СЕТА и за предстоящите избори в България – вижте:

Вижте също

VELEV

Председателят на АИКБ: Предложените законодателни промени от омбудсмана и КНСБ са пиар

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев определи предложените законодателни промени …