понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / „Диков до стената“ – зрителски коментари, въпроси и наблюдения

„Диков до стената“ – зрителски коментари, въпроси и наблюдения

Рубриката „Диков до стената“ и тази седмица се изпълни със зрителски коментари, наблюдения и въпроси.

„Защо комисията за енергетика се създава в предизборно време? Защо не се направи ревизия на целия преход, когато държавата беше съсипана и не остана нищо от нея“, попита първата зрителка във включването си по телефона.

„Интервюирахте много депутати, г-н Диков, и част от ГЕРБ, които казват „ние решихме“. Как така те са решили, като Бойко решава? Защо не ги репликирахте? Безумно е – Караянчева решила за Ирина Бокова и Кристилина Георгиева. Репликирайте ги, реагирайте“, препоръча друг зрител на водещия.

„Когото и да предложи Бойко Борисов за президент, винаги ще има противници, които да кажат защо е този или оня и че щял да бъде протеже на Борисов“, отбеляза зрител, който уточни, че се обажда от Испания.

Друг зрител се представи като български гражданин от ромско потекло. Той каза, че „дърта невеста е излъгала Борисов от Брюксел“, но не пожела да посочи коя е тя.

ПОследвала зрителка пък посочи, че Корнелия Нинова казвала истината. По думите й, в провинцията масово се назначават хора, само за да се гласува за ГЕРБ. „Масово в предприятията се правят списъци и хора, които не гласуват за ГЕРБ, просто ги уволняват“, разказа зрителката. Тя посочи, че работи в общинско ВиК предприятие и заяви, че масово са назначени хора, които не разбират какво работят, а са уволнявани хора, които мислят по-различно.

Трети зрител попита Диков дали е нормално при всеки едни избори – кметки и президентски, всяко едно правителство подава оставка. „Какво правим? Нали тези избори са независими?“

„Цялата ситуация е ясна на българския народ, всички са недоволни от управлението на Бойко Борисов, но в крайна сметка пак печели изборите. Доволни са хората, които са облагодетелствани от политиката, където се печелят наистина пари. По-интересният въпрос е само с купуване на гласове ли се печелят избори или с по-голяма концентрация на корупция?“, заяви следващият зрител.

Дама поиска Диков да зададе въпрос на депутатите от ГЕРБ. „EVN направи така спрямо българските пенсионери, че се смени датата на плащане. Електрическата енергия пенсионерите трябва да я платят до 5-то число, а пенсиите се получават след 7-мо число и ако не си платиш до 5-то, ти начисляват лихва. Моля ви се това безобразия на г-жа Кунева и Милко Ковачев! А EVN подава електричество, което е некачествено“, заяви зрителката и каза, че е енергетик от ТЕЦ „Марица-Изток“ 2.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …