вторник , 17 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Диaна Кишкилова разказва как банки опитват да превземат бизнес за милиони

Диaна Кишкилова разказва как банки опитват да превземат бизнес за милиони

Диaна Кишкилова разказа в предаването „Просто Диков“ историята около опита на банкери да превземат бизнеса й.

„Казусът е изключително елементарен. Теглила съм кредити от банка, който е погасен и е заличен кредита. Проблемът е, че банката не признава в СГС, че кредитът е погасен. До ден днешен СГС не иска да отрази този факт. Водя една война вече две години“, разказва Диaна Кишкилова.

По думите й, банката ще получи една и съща сума два пъти и ще „прилапа и завода“. „Това е все едно да теглите кредит за апартамент и ваш приятел предлага своя за залог. Банката продава апартамента на вашия приятел. Той ви става кредитор, но въпреки това банката иска да вземе и вашия апартамент“, даде прост пример Кишкилова, за да сравни ситуацията с нейната.

„Писала съм до всички, само до Светия синод не съм писала, но няма никаква реакция“, оплаква се Кишкилова. Бизнесът й е свързан с минерална вода.

Според нея всичко това се прави, защото определени лица, свързани с Българска пощенска банка, имат афинитет към бизнеса й. „Това е строго специфичен бизнес, изисква строги познания. Не е бизнес, който можеш да продадеш на всеки като апартамент в София“, заяви Кишкилова.

„От понеделник смятам да сезирам всички възможни институции. Аз съм права. Парите са платени, кредитът е погасен. Защо банките не искат да го признаят, остава въпрос, на който отговорът за мен е ясен – искат бизнеса и активите, а не оздравяване на дружеството“, заяви потърпевшата.

Чуйте целия й разказ за съдебните саги около кредита и бизнеса й в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

2 коментара

  1. велизар

    Банки, фирми за купуване на акции с реклами всяка вечер и демо сметки по 10000лв. и фирми с кредити опитват да източат сметките на клиентите си.

  2. Димитър

    Като се замисли човек, колко фирми за трейдване има, започва да се съмнява дали всичките те не са пирамиди и дали не мамят клиентите си. Купуването и продаването на акции, облигации, петрол и злато не е проста работа и хората, които търгуват на Фондовите борси са учили доста години как става това. Всичките тези фирми, които дори се рекламират по телевизията и предлагат демо сметки, не са нищо повече от пирамиди, които източват сметките на хората. Тия фирми всъщност нямат клиент на печалба. Цялата тая работа намирисва на легален обир, защото държавата не се намесва и не защитава хората от тази измама.