петък , 19 октомври 2018
Начало / Жива връзка / Диана Йорданова и Георги Търновалийски: Какво предстои в Бюджет 2017

Диана Йорданова и Георги Търновалийски: Какво предстои в Бюджет 2017

В България основната тема през последните дни е Бюджет 2017. Какво можем да очакваме днес, разказва Николай Драганов от Народното събрание. Заместник-председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента Диана Йорданова от ГЕРБ разказа за „Жива връзка“ пред репортера ни Николай Драганов какво предстои по обсъждането, има ли изненади и промени и как се работи в сложната политическа обстановка.

„Говорим за основния бюджет за държавата. Като процедура се развива нормално. Използва се за преследване на чисто политически цели. За 2 години успяхме да съберем повече от 6 млрд. лв., които се разходват по различните политики“, обясни Йорданова.

Тя коментира критиките към политиката на ГЕРБ и посочи, че се спазва политиката на консервативно залагане на бюджети. „Ние сме втори по ръст в Европа. Това са данни не на нашата статистика, а на Световната банка, потвърдени от ЕК“, добави още заместник-председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

„Искрено се надявам здравият разум да надделее над политическите спекулации“, коментира заместник-председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента. „Ние имаме ясна и категорична позиция против този бюджет. В него липсват реформите, които ни обещаваше това правителство“, заяви Георги Търновалийски от БСП. Той смята, че приходите да подценени.

„Държавният бюджет е финансовата рамка на политиката на управляващите“, посочи още Търновалийски и добави: „Нито има ефективно харчене, нито прозрачно“. По думите му, БСП биха вложили повече пари за социална политика.

„Липсва политика за инвалидите. 14 социални плащания са замразени. По отношение на пенсиите, водихме дебат. Подкрепяме да бъде променена пенсионната реформа и тази огромна несправедливост нашите родители да получават мизерни пенсии“, добави още Търновалийски.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …