четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Жива връзка / Диана Дончева и Ана Клисарска – спомени за събитията от 1997 г. през погледа на журналиста

Диана Дончева и Ана Клисарска – спомени за събитията от 1997 г. през погледа на журналиста

Този януари се навършват 20 години от историческите събития през 1997 г., когато протестите срещу лявото правителство на Жан Виденов водят до оставката му. В нощта на 10 септември те прерастват и в щурм на сградата на парламента.

До размириците по време на т.нар. „Виденова зима“ се стига заради дълбоката политическа и финансова криза, банковите фалити, заплахата от хиперинфлация.

За случилото се тогава на улицата и в парламента в „Жива връзка“ си спомняме през погледа на две журналистки – Диана Дончева и Ана Клисарска, отразявали събитията тогава.

И двете са категорични, че хората на площадите в онези дни са били там напълно искрено и безкористно. Чуйте разказа на двете журналистки:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …

2 коментара

 1. Дървосекачът

  Хубаво е Винаги да Знаем какво-що-как Е било ! . Браво, БиАй !
  …ама Защо да се Опитваме да се правим че НЕ виждаме че у Нас – Е ВсеСъщата задунайскогубернистическа Воня ?!, и то И до ДенДнешен.
  (до 1989 – Явна, а през ‘прехода’ – подприкритийно ТроянскоКонна)

  Тогава-ли ?! – с Терористи НЕ се преговаря, Хора !
  –> Двустъпковата !, ОТ и ЗА Нас-Всички.

 2. Много думи и емоции от тези четири квачки в студиото, без никой да се сети да спомене причината за народния бунт през 1996-97-ма година, а именно, престъпното управление на кремълската мафиотска организация БСП (БКП). Тази партия не само че не е забранена, ами отново се готви за власт през 2017.