четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Децата на Сирия – изгубеното поколение

Децата на Сирия – изгубеното поколение

Животът и бъдещето на десетки хиляди сирийски деца е под въпрос. Само по официални данни, над 70 хил. деца са без документи, а това автоматично ги лишава от правото на образователни и медицински услуги, превръща ги в потенциални жертви на трафик и прави бъдещето им на трудовия пазар крайно неясно.

За проблема в еМисия България разказа колегата Драгомира Капитанова.

Тя припомни, че тази вечер в полунощ изтече примирието в Сирия, договорено с помощта на Вашингтон и Москва, като почти веднага започнаха бойни действия, чиято карта се променя с часове.

В Алепо пък бе извършено жестоко нападение в болница, при което загинаха поне 20 души, предимно жени и деца, и то след като по-рано в друго нападение в болница там бе убит единственият останал педиатър.

Вчера Съветът за сигурност на ООН прие нарочна резолюция в защита на болниците и медиците по време на военни конфликти с идеята те да бъдат приемани като военно престъпление, а властите да имат ангажимента не само да осъждат нападенията, но и да се опитват да ги предотвратяват.

Вижте историите на децата на Сирия в репортажа:
https://youtu.be/f2vqINIgRBwhttps://youtu.be/f2vqINIgRBw

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …