вторник , 17 юли 2018
Начало / Код 11-13 / Деца правят кино за деца – G8 представя избрани филми на 28 юни

Деца правят кино за деца – G8 представя избрани филми на 28 юни

Деца правят кино за деца. Избрани филми можете да видите тази вечер от 18.30 ч. в култрен център G8. За събитието и испанското училище Orson The Kid, където децата се учат да създават свои филми, в КОД 11-13 разказа Мартина Димитрова.

Платформата за късометражно кино е за деца от 10-12 до 18 години, като училището е базирано в Испания, но един от основателите е българинът Момчил Александров. Благодарение на него филмите стигат за пръв път и у нас, а амбицията е същото да се случи и със самото обучение.

Лагерите в Испания са две седмици през лятото, като през първите дни менторите представят най-важните неща на теория, а след това децата се разделят на групи и започват работа. За желаещите да участват е небходимо знанието поне на основен испански.

Димитрова разказва, че децата правят всичко сами – с изключение на осветлението. Темите, които ги вълнуват пък, са общочовешките – любовта, приятелството, проблемите.

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …