петък , 22 юни 2018
Начало / Код 11-13 / Деца от домове гостуват в София на доброволците от „Подарете книга“

Деца от домове гостуват в София на доброволците от „Подарете книга“

Много пъти в Би Ай Ти сме ви разказвали и сме ви срещали с доброволци от фондация „Подарете книга“, които от седем години посещават 12 домове за деца в страната. Този уикенд, деца от Горна Баня и Павликени, идват на гости в София, като са предвидени разходка на Витоша и посещение на „Музейко“.

В КОД 11-13 гостуваха доброволците и координатори Елена Маринова и Мария Овчарова, които разказаха отново за инициативата и кой и как може да се включи в нея.

Маринова припомни, че организацията е започнала с подаряване на книги, но с времето дейностите са се разширили. Тя отбеляза, че на практика децата са пораснали с някои от доброволците, които от години не пропускат месечно посещение при тях.

От тази година са разработени и уроци, т.нар. пътуващо училище, които те представят пред децата. Овчарова разказа, че уроците се подготвят предварително по избрани и интересни за малките теми. Следват и диктовка по темата и отговаряне на въпроси.

Децата са от 7 до 18 години, като само е един от домовете те да на възраст от 3 до 7.

Гостите отбелязаха, че няма никакви изисквания за желаещите да се включат – освен желание. Те могат да потърсят информация в интернет. Двете твърдят, че винаги има нужда от нови хора, като целта е до всяко дете да има доброволец.

Не носете нищо за първи контакт, съветват още дамите. Те разказаха, че няма и възрастови ограничения, като много семейства идват с домашните си любимци и децата си, а децата от домовете много се радват да си поиграят със свои връстници

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …