понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Десислава Желязкова: Има ли далавера със зоопарка в Пловдив

Десислава Желязкова: Има ли далавера със зоопарка в Пловдив

Десислава Желязкова е в основата на разплитането на скандала с реконструкцията и модернизацията на зоопарка в Пловдив. Тя разказа детайли по случая в предаването „Просто Диков“.

„Историята започна в края на 2014 г. , но потъна в масовото пространство. Започна със странни първи копки на зоологическата градина, а след това продължи с масова сеч. Зададох въпроси към експерти, които уклончиво ми отговориха, че нещо не е наред“, разказа Десислава Желязкова.

„Промяната в общия устройствен план все още не беше приета. Как се прави какъвто и да е идеен проект за квадратура на зоопарк, който още не е приет спрямо общия устройствен план. Имам чувството, че нещо странно става в Пловдив. Започнах да задавам въпроси към прокуратурата. Обърнах се и към Върховната касационна прокуратура и получих отговор, че са неправилни отказите да не се започне досъдебно производство“, добави още тя.

3 милиона е обявената базисна цена, а на цена 4,4 милиона се сключва договор с фирмата изпълнител, обясни Диков.

„Точно с един милион е надвишена поръчката първия път. Вторият път по договаряне изведнъж се надвишава сумата точно с толкова, с колкото е сгрешена сумата първия път. Едни странни неща се случват“, добави Желязкова.

Чуйте повече по случая в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …