четвъртък , 21 септември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Десислава Христова след заседанието на правната комисия: „Въздържал се“ не е достатъчно ясна позиция

Десислава Христова след заседанието на правната комисия: „Въздържал се“ не е достатъчно ясна позиция

Правната комисия в Народното събрание подкрепи ветото на президента! „Против“ гласуваха двама депутати от Патриотичния фронт. „За“ бяха двама народни представители от БСП и един от ДПС. Седем депутати – от ГЕРБ, РБ и БДЦ, се въздържаха.

„За мен „въздържал се“ не е достатъчно ясна позиция. Последният месец видяхме, че въпреки препоръчваното от правната комисия, в пленарната зала обстоятелствата протичат по абсолютно различен начин. Не мога да бъда доволна от това заседание, тъй като смятам, че начинът, по който протече, е на ниво първи клас“, коментира през Би Ай Ти Десислава Христова от ИК „Гласувай без граници“.

Тя подчерта, че в комисията не се говори за принципни въпроси, за това, което е важно – че има ограничаване правото на глас.

Христова е категорична, че трябва да се вземе принципно решение и като няма гласуване по пощата и електронно гласуване, то няма как да се ограничат конституционни права.

За да бъде преодоляно ветото на президента утре, са необходими гласовете на 121 народни представители.

Вижте също

Денят на протестите: Еколози, нудисти и къмпингари недоволни от държавното управление на природата

Нудисти и къмпингари протестират пред Министерството на туризма в защита на плаж „Делфин“. Пред камерата …

2 коментара

 1. БТодоров

  Здравейте! Като български гражданин, живеещ в Англия пследните 10г, 5 от които в Лондон, не съм пропуснал да гласувам нито веднъж и не съм бил възпрепятстван от това си право, поради недостатъчни изборни секции, дълги опашки от гласоподаватели и т.н. Да, наистина, организацията може да е по-добра, и съм сигурен че ще бъде, но всичко останало по отношение на отваряне на допълнителни секции, според мен са ненужни спекулации. От приятели и познати, също в Англия, научих че ще може да се гласува без проблем и броя на секциите е пре достатъчен. Благодаря и поздрави

 2. инж. Б. Попов

  Г-жа Христова не беше ли от чужбина?!
  Много дълги отпуски им дават в тоя Лондон…
  Или бъркам.

  Какви са тези снимки на 8 човека с 4 палатки пред посолството в Лондон!
  Не ставайте смешни. Това ли са „протестърите“?