сряда , 20 юни 2018
Начало / Жива връзка / Десислава Атанасова за предлаганите изборни промени: Ще бъдат много по-коректни и конкретни

Десислава Атанасова за предлаганите изборни промени: Ще бъдат много по-коректни и конкретни

Това поиска вотът на българските граждани – така зам.-председателят на правната комисия в парламента Десислава Атанасова (ГЕРБ) обясни смисъла да бъдат внесени промени в Изборния кодекс в момент, когато се очаква парламентът съвсем скоро да приключи своята работа.

Нашите предложения, които днес ще внесем, ще бъдат много по-коректни и конкретни от правна гледна точка и ще остане време за тяхното разглеждане, убедена е Атанасова.

Аргументътите с липса на време, с висящите производства пред Административния съд, с изчерпания кредит на доверие по думите й са само извинения да не се пристъпи към промяна на изборните правила.

Наблюдавахме огромна коалиция тип „всички срещу ГЕРБ“ в правната комисия по бламиране на разглеждането на проекторешението, а всичко това се повтри и в пленарната зала вчера и вече бих нарекла тази колаиция „всички срещу хората“, каза още тя.

„Парламентът е изчерпан, има около две седмици живот и една промяна в изборното законодателство не може да става от днес за утре в името на висшия популизъм. Самите представители на ГЕРБ не припознават този проектозакон, тъй като имаха много повече време да го направят досега“, смята Стоян Мирчев от БСП. Той провижда в това и атака срещу новия президент Румен Радев.

Чуйте подробности:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …

Един коментар

  1. Тази гербаджийска дама се опитва да ни покаже, че сме глупаци! Власта на крадците от ГЕРБ е време да свърши…Надеждата, че мажоритарният вот ще им осигури самостоятелно управление и продължаване на далаверите още 4 години няма да се случи!