петък , 23 март 2018
Начало / Код 11-13 / Десетки измамени за почивка в Гърция

Десетки измамени за почивка в Гърция

Десетки души бяха измамени дни преди да заминат за лятната си почивка в Гърция. Измамените резервирали онлайн чрез сайт за колективно пазаруване. Два дни преди началото на почивката, те се оказали с анулирани резервации. За да коментират казуса и да дадат полезни съвети за планиране на почивка, в студиото на КОД 11-13 гостуват Румен Драганов от Института за оценки и анализи в туризма и Яна Хитова собственик на туристическа агенция.

„Човек, в каквато и сделка да влиза трябва да знае от къде може да си вземе парите ако се провали сделката. Ако липсват адрес и име на изпълнителя трябва да се внимава. Подобни случаи оронват престижа на всички туристически агенции. Българските туристически агенции са над 3500 и продължават да се роят, ние сме страната с най-много регистрирани туроператори“, каза Драганов.

Яна Хитова посъвтва да се търсят утвърдени туристически агенции, когато става въпрос за почивка в чужбина.

„Не бих казала, че подобни ситуации се случват често. Голяма част от хората, които резервират подобни съмнителни почивки, го правят чрез сайтове за колективно пазаруване. Трябва да се има впредвид, че те не носят отговеорност, защото те са само посредник. Не знам защо хората предпочитат да резервират почивката си по този начин, явно заради отстъпките, но те не са реални. По-ниската цена се получава, като се махнат допълнителнте турситически такси, но по време на пътуването става ясно, че трябва да доплатят“, коментира Хитова.

Къде ще пътуват българите през лятото и кои са най-атрактивните дестинации, вижте във видеото.

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …