понеделник , 17 декември 2018
Начало / Спорно за спорта / Делегати от конгреса на БФС скочиха на Любо Пенев. Обясниха честно ли е преминало гласуването

Делегати от конгреса на БФС скочиха на Любо Пенев. Обясниха честно ли е преминало гласуването

Шест клуба от аматьорския футбол скочиха на Любо Пенев и отговориха обвиненията дали сред сред тях има клубове-фантоми.

„При подобно съотношение на гласовете не може да се говори, че е имало манипулиране на изборите…че хора от аматьорския футбол са били заплашвани“, категорични са делегатите.

Пред Би Ай Ти спортно-техническият директор на Академик 1947 Вихър Данчев, който е бил в комисията по преброяването на гласовете на Конгреса за избор на президент на БФС, заяви, че всичко е било напълно прозрачно.

„Кой може да ни каже на нас, хора на една достолепна възраст, че нещо трябва да се направ!? Никой! Каквото правим, го правим защото така смятаме, че трябва. За нас футболът е живот и животът е футбол. Борислав Михайлов е показал, че за него футболът е начин на живот, затова беше така масово подкрепен. „Боби Михайлов спокойно можеше в момента да е в Женева, да си работи в УЕФА и всяка седмица да си избира от кое първенство да отиде и да гледа мачове. Но той избра да остане тук, защото иска да помогне на своята страна. Смешно е да се говори за манипулации на този конгрес, предвид резултата, който се получи, каза още Данчев.

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …