понеделник , 25 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Деклан Хил: Футболните босове спират борбата с уредените мачове

Деклан Хил: Футболните босове спират борбата с уредените мачове

Точно преди 7 дни в предаването „Спорно за спорта“ показахме как се сриват буквално коефициентите при онлайн букмейкърите. Един от най-известните разследващи спортни журалисти в света – канадецът Деклан Хил коментира темата за мафията във футбола и черното тото. Интервюто е пред колегите от sportinglife.bg.

“ФИФА, УЕФА и другите организации до тук се провалят напълно в битката с манипулирането на мачове и спортни състезания. Казвам го убедено – те си заравят главата в пясъка. Там хората си имат удобни и добре платени работи. Имат реноме, титли и звания, но се провалиха и те го знаят“, коментира Деклан Хил.

„Идеята, схващането, че уреждането на мачовете става от външни хора, от онези, някъде там, например в Азия, вече не е актуална. Нещата се промениха. Хората, които ръководят първенствата и отделните лиги в страните, федерациите – те са в някои случаи откровени гангстери. Винаги са били замесени в мръсни игри, а сега вече си казват: „Хей, за какво са ни китайците и сингапурците? Имаме всички инструменти. Защо да не правим пари от тази работа?“, категоричен е журналистът.

Според него полицейските разследвания доказват убедително факта, че корупцията стига до високи нива в клубове и футболни федерации и там трябва да има разследвания.

Чуйте мнението на един от най-известните разследващи спортни журалисти в света – канадецът Деклан Хил в следващото видео:

Вижте също

На Мондиала: Свалки и секс туризъм в големи дози – бразилец и рускиня демонстрират. ВАР прати треньор на Иран в болница

Въпреки предупрежденията към руските жени да се въздържат от интимни контакти с чужденци по време …