неделя , 26 февруари 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / Просто Диков / Държавата според Стажанта: За вечното огъване на премиера и ГЕРБ
DIKOV_NEW картинка

Държавата според Стажанта: За вечното огъване на премиера и ГЕРБ

Наскоро премиерът каза, че не искал предсрочни избори, защото не иска да хвърля държавата в хаос. Но какъв по-голям хаос от това, което е в момента държавното управление. Нещата, които станаха миналия петък са достатъчно доказателство. Бойко Борисов направи своята парламентарна група за пореден път за смях.

Така водещият Сашо Диков започна коментара си в традиционната си рубрика „Държавата според Стажанта“.

Той показа кадри с изказвания на премиера от последните дни.

„Г-н Борисов каза, че ГЕРБ няма никаква представа дали квадратчето „Не подкрепям никого“ е добро или лошо. За какво сте там?“, запита Стажанта и продължи: „Г-н Борисов веднъж се огъва пред реформаторите за една идиотщина като това квадратче, втори път се огъва пред патриотите за други идиотщини – за ограничаване на секциите в чужбина, след което трябваше в 12 без 5 да ги променят. Вечното огъване на г-н Борисов и ГЕРБ по гайдата на едните и другите“.

Стажанта коментира и казуса с предадените на Турция седем турски граждани.

„Досега от Вътрешното министерство твърдяха, че имаме споразумение за реадмисия и затова ги връщаме по ранни доби без съд и присъда, а изведнъж Борисов изплюва камъчето в обратната посока – нямаме споразумение за реадмисия. МВР за пореден път стана за смях. България за пореден път е в калта, че се превръща в подлога на Ердоган“, категоричен е водещият.

„В стила на г-н Борисов, той не е виновен, не знаел, постфактум се поинтересувал“, добави Стажанта по повод думите на премиера, че той е най-големият демократ.

В коментара на Стажанта намери място и прословутата реплика на лидера на ДСБ Радан Кънев към премиера Борисов.

С изговарянето на „Бай Х*й“ Радан Кънев се изложи, категоричен е Стажанта.

„Чух варианти, че това е добре обмислено и тази реплика наистина предизвика шок и в някаква степен изкърти от непробиваемата харизма на Борисов немалко парчеta“, подчерта той.

Вижте също

DIKOV_KADIK картинка 4

Даниел Кадик за черната книга на правителствените разхищения

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа Даниел Кадик коментира в предаването „Просто Диков“ …

Един коментар

  1. Анти българското говорене започва да става тематично в предаването. За смях сме били, за срам сме били и т.н. А когато стане дума за Америка или Германия само суперлативи. Меркел и германците не станаха ли за смях, когато позволиха Ердоган да даде на съд техен комик, заради обиди по негов адрес ? Самокритиката е ползотворна само ако сме обективни. Люба Колезич като гостуваше последно, обясняваше колко „свободни“ били медиите в Америка и как едва ли не трябвало да вземаме пример. Това не само, че не е обективно, но е смешно. Според последните проучвания доверието на американците в собствените им медии е рекордно ниско около 6%. Що се отнася до турците, след като Ердоган започна да говори за Кърджали трябва променим приятелското си отношение към него, защото очевидно не го оценява.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *