събота , 24 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Държавата според Стажанта: За вечното огъване на премиера и ГЕРБ

Държавата според Стажанта: За вечното огъване на премиера и ГЕРБ

Наскоро премиерът каза, че не искал предсрочни избори, защото не иска да хвърля държавата в хаос. Но какъв по-голям хаос от това, което е в момента държавното управление. Нещата, които станаха миналия петък са достатъчно доказателство. Бойко Борисов направи своята парламентарна група за пореден път за смях.

Така водещият Сашо Диков започна коментара си в традиционната си рубрика „Държавата според Стажанта“.

Той показа кадри с изказвания на премиера от последните дни.

„Г-н Борисов каза, че ГЕРБ няма никаква представа дали квадратчето „Не подкрепям никого“ е добро или лошо. За какво сте там?“, запита Стажанта и продължи: „Г-н Борисов веднъж се огъва пред реформаторите за една идиотщина като това квадратче, втори път се огъва пред патриотите за други идиотщини – за ограничаване на секциите в чужбина, след което трябваше в 12 без 5 да ги променят. Вечното огъване на г-н Борисов и ГЕРБ по гайдата на едните и другите“.

Стажанта коментира и казуса с предадените на Турция седем турски граждани.

„Досега от Вътрешното министерство твърдяха, че имаме споразумение за реадмисия и затова ги връщаме по ранни доби без съд и присъда, а изведнъж Борисов изплюва камъчето в обратната посока – нямаме споразумение за реадмисия. МВР за пореден път стана за смях. България за пореден път е в калта, че се превръща в подлога на Ердоган“, категоричен е водещият.

„В стила на г-н Борисов, той не е виновен, не знаел, постфактум се поинтересувал“, добави Стажанта по повод думите на премиера, че той е най-големият демократ.

В коментара на Стажанта намери място и прословутата реплика на лидера на ДСБ Радан Кънев към премиера Борисов.

С изговарянето на „Бай Х*й“ Радан Кънев се изложи, категоричен е Стажанта.

„Чух варианти, че това е добре обмислено и тази реплика наистина предизвика шок и в някаква степен изкърти от непробиваемата харизма на Борисов немалко парчеta“, подчерта той.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

Един коментар

  1. Анти българското говорене започва да става тематично в предаването. За смях сме били, за срам сме били и т.н. А когато стане дума за Америка или Германия само суперлативи. Меркел и германците не станаха ли за смях, когато позволиха Ердоган да даде на съд техен комик, заради обиди по негов адрес ? Самокритиката е ползотворна само ако сме обективни. Люба Колезич като гостуваше последно, обясняваше колко „свободни“ били медиите в Америка и как едва ли не трябвало да вземаме пример. Това не само, че не е обективно, но е смешно. Според последните проучвания доверието на американците в собствените им медии е рекордно ниско около 6%. Що се отнася до турците, след като Ердоган започна да говори за Кърджали трябва променим приятелското си отношение към него, защото очевидно не го оценява.