понеделник , 19 ноември 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / „Държавата според Стажанта“ за скандалите от седмицата – мегаделото КТБ и Валери Симеонов

„Държавата според Стажанта“ за скандалите от седмицата – мегаделото КТБ и Валери Симеонов

Център в коментарната рубрика на Сашо Диков „Държавата според Стажанта“ е мегаделото КТБ. Той коментира абсурдните обстоятелства, при които е започнало делото. Изказването на вицепремиера Валери Симеонов за клас „прослужено време“, също беше коментирано от Стажанта.

„37 месеца след затварянето на КТБ прокуратурата внесе обвинителния акт. Този акт е цели 12 000 страници. По мое мнение едва ли има толкова абсурден и толкова невъзможен за възприемане акт по две причини. Първо едва ли има друг обвинителен акт, който да се внася в съда, при положение, че главният обвиняем не е разпитван нито веднъж, какъвто е случаят с Цветан Василев. Той на няколко пъти предлага да бъде разпитан чрез видеоспособ, но прокуратурата не пожела, не пожела и парламентарната комисия. Второ – според Цветан Василев главния виновник за краха на КТБ е Делян Пеевски. Само че, забележете, Делян Пеевски дори като свидетел не е привикан от съда. По-голям автогол на прокуратурата, признавам си, не мога да си представя“, коментира Диков.

„Синдикатите отидоха при премиера Борисов, както добре знаем той се плаши от протести, той клекна пред тези хора, които плашат с протест, сви сърмите на вицепремиера си Валери Симеонов. Дори самоунижи Валери Симеонов, карайки го да каже, че съжалява и това е лично мнение“, каза Стажанта.

Целия коментар на Сашо Диков, вижте във видеото.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …