събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / „Държавата според Стажанта“ за „гибелний гняв на Ахила“ от Банкя и дефицитите в здравеопазването

„Държавата според Стажанта“ за „гибелний гняв на Ахила“ от Банкя и дефицитите в здравеопазването

В редовната рубрика „Държавата според Стажанта“ Диков коментира „гибелний гняв на Ахила“ от Банкя, който се изля върху заместник-министъра на здравеопазването. По думите на Диков, винаги е добре, когато Борисов излива своя гняв, особено когато става дума за измами и лъжи в здравеопазването, но все още се пита защо е търпял толкова време доказания лъжец Петър Москов.

Лъчезар Иванов от ГЕРБ коментира и тревогата на ръководството на „Пирогов“ заради намалените пари. Той каза, че смята да се обърне към ръководството на НЗОК, за да се види как се правят тези разчети.

„При повишаване на тяхната работа не получават дори минималното заплащане. Аз също съм силно обезпокоен“, призна Иванов. По думите на Иванов, това може да дебалансира разпределението на пациентите в София.

„Недоумявам как може да няма достатъчно пари за здравеопазването, за болниците, за заплати на войниците, за ремонт на шосетата в България, където стотици умират всяка година, а има 2 милиона за разкрасяване на блоковете и санирането. По-голяма идиотия в най-бедната държава в ЕС, аз не мога да си представя“, коментира Диков.

Чуйте целия коментар на Стажанта в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …