вторник , 19 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Държавата според Стажанта: Петя Владимирова за въпросите около Хитрино

Държавата според Стажанта: Петя Владимирова за въпросите около Хитрино

Пиар, лош вкус или друго – какви са знаците, които премиерът в оставка Бойко Борисов дава с ангажимента си в село Хитрино. Научно обосновани и точни ли са някои от изказванията му за инцидента. Отговорни ли са медийните му изяви и подведен ли е бил, че има и още една жертва. По силата на кой закон са уволнени наречените от премиера в оставка „негодници“. Какво се случва с чуждите специалисти, наети от „Булмаркет“, на които е забранено да говорят по темата.

По тези въпроси разсъждава днес водещият Сашо Диков в рубриката „Държавата според Стажанта“.

Водещият коментира и материал в „Дневник“, който цитира свой източник от разследването, че част от железния път липсва и има 9-метрова дупка на мястото на взрива.

Той обсъди това с журналистката от „Дневник“ Петя Владимирова, според която става дума за 9 м в диаметър.

Липсата на железния път обаче е нещо изключително сериозно и страшно, каза тя.

По думите й самият й източник е страшно обезпокоен, че много дълго време трябва да се работи, за да се установи причината за инцидента, а недопускането на други специалисти в този момент е смущаващо.

Още по-важният въпрос е защо правителството отказва помощ от Израел, Турция и Унгария, след като официално ни съобщи за нея, а след това прие помощ (под формата на кран за изтеглляне) от Румъния, попита още журналистката.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

2 коментара

  1. според мен така е,когато ни управлява некадърен,елементарен,агресивен и зле възпитан човек.той мрази народа си,ненавижда го,защото го държи в бедност и мизерия.особено пенсионерите.

  2. иванка петкова

    МУТРЕНСКОТО ВРЕМЕ В БЪЛГАРИЯ Е В РАЗЦВЕТА СИ ! ПРЕСЛЕДВАНЕТО НА ХОРА ,КОИТО КАЗВАТ ИСТИНАТА, БЕЗГРАНИЧНАТА АЛЧНОСТ НА ВЛАСТИМАЩИТЕ С ЦЕНАТА НА ПОГУБЕНИ ЧОВЕШКИ ЖИВОТА И ИНФРАСТРУКТУРА ДА СЕ ОБОГАТЯВАТ БЕЗКРАЙ , ДНЕС Е ВЪВ ВРЪХНАТА СИ ТОЧКА! МАНИПУЛИРАНЕТО И ЛЪЖИТЕ НА КЛИКАТА ГЕРБ ,НЕ МОГАТ НИКОЙ ДА ЗАБЛУДЯТ, ЧЕ ТЕ СА ВИНОВНИ ЗА УЖАСИТЕ ОТ 2012 ДО 2016, КОИТО ИЗЖИВЯ НАРОДА НИ. ИНСТИТУЦИИТЕ СА ПОДЧИНЕНИ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ И СЕ СТРАХУВАТ ОТ НЕЯ !БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА, АКО НЕ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИМ !