събота , 23 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / „Държавата според Стажанта“: Наглостта на двама от „Наглите“ и един ултиматум към административните съдилища

„Държавата според Стажанта“: Наглостта на двама от „Наглите“ и един ултиматум към административните съдилища

В традиционната рубрика „Държавата според Стажанта“ Диков и тази седмица анализира някои от последните абсурди от изминалите дни с коментар за ВАС и ВСС и искането на двама от осъдените на бандата на „Наглите“ – Любомир Димитров-Гребеца и Ивайло Евтимов-Йожи.

„Прави чест на управата на затвора, че е отказала на Йожи, но интересно с какво е заслужил Гребеца положителната оценка. Аз съм изумен от тези двама съдии от Софийския градски съд“, заяви Диков.
„Тези двама съдии сложиха сериозно петно върху СГС“, добави още той.

Журналистът от Mediapool Красен Николов се добра до любопитно писмо. Той се включи на живо в ефира на „Просто Диков“ и разказа, че това писмо е изпратено до всички 28 окръжни съдилища в страната.

„Като прикачен файл са мотивите за издигането на кандидатурата на Светлозар Рачев – бившият шеф на административният съд в Габрово. В писмото съвсем учтиво се призовава тези мотиви да бъдат сведени до знанието на административните ръководители, а те от своя страна да го дадат на всеки Административен съдия в страната, а те сами да преценят дали да го подпишат или не“, разказа Николов.

По думите му става дума за стройна организация под шапката на административния съд. Той посочи и че на първо място те са подписани от шефа на ВАС Георги Колев.
„Организацията е повече от ясна – промотиране на една кандидатура, която явно е близка до сърцето на шефа на ВАС“, коментира журналистът.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …