понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / „Държавата според Стажанта“: Как Бойко Борисов попиля свои и чужди в парламента

„Държавата според Стажанта“: Как Бойко Борисов попиля свои и чужди в парламента

„ПГ на ГЕРБ подкрепи абсурдното предложение на депутат от „Атака“ народните представители да излязат в едномесечна ваканция до президентските избори. В петък ПГ на ГЕРБ разигра нов театър, цирк, който ги направи за смях“, коментира Диков в рубриката „Държавата според Стажанта“. Депутатите от ГЕРБ влязоха в залата сутринта в петък, но не се регистрираха, а при следващите две проверки за кворум изобщо не излязоха от своята стая, припомни водещият.

„Скандалът стана още по-голям и Бойко Борисов не издържа и изненадващо връхлетя в парламента. След среща с депутатите се появи пред журналистите с едно гръмотевично слово“, коментира Стажанта.

В парламента премиерът каза, че е говорил с депутатите от парламентарната група на ГЕРБ и ги е предупредил да не се подвеждат по популизма и откровеното нахалство, което са демонстрирали техни колеги.

„Помолих г-н Главчев да се свика извънредно заседание, да се приемат всички предложения на опозицията в дневния ред, плюс няколко анкетни комисии“, заяви Борисов. Той подчерта, че е изключително разочарован от това, което наблюдава през последните дни.

„Нормалният ритъм на работа на парламента го наруши БСП. Аз не се меся в работата на парламента. Мога само да помоля моите депутати да работят така, че да не говорят хората, че има ваканция“, заяви Борисов.

Той отговори и на въпрос на Сашо Диков и потвърди, че по време на извънредното заседание на парламента трябва да се обсъди и Изборния кодекс. „По 100 секции, ако искат да имат, ще го приемем. Аз съм за честни избори“, категорично подчерта Борисов по повод ограничението за секции в чужбина.

„Парламентът ще си работи. Да седнат нормално, в нормална обстановка и да се разберат“, заяви премиерът. На въпрос на Диков за това кога ще бъде извикан и изслушан в парламента главния прокурор Сотир Цацаров, той каза, че не отговаря за прокурорите. „Да го поканят, аз не отговарям за това“, добави Борисов.

Чуйте цялото изказване на премиера Бойко Борисов в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

Един коментар

  1. Дървосекачът

    Вижте, г-н Диков …не си заслужава да Си губим времето с ДоказаноНепродаваемото театро на ‘наште’ (‘избранници’/’елит’ ) ! – та те Всичките СА Доказани еди-какви-си на Едно-и-Също ! ( , дори поглед в биографиите-им е Предостатъчен)
    …намирам за смислено просто :
    – да Се осигури Обща платформа (Мрежова, комплексна) между БиАй и – БНТ…БНР..Вирджин…Енерджи …Дир.бг … И ! – чрез Директна комуникация в Реално време (ефир, тлф, скайп, онлайн, вибер) с Българ(к)и Навсякъде (както у Нас, така И по Цял Свят) – да Се Селектират докъм 50тина Хора Знаещи-и-Можещи !, колкото са предостатъчни за Цялостното Управление у Нас.
    (Никакви партии. Никакво шушумушу или тинтири-минтири.)