понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Държавата според Стажанта: Гадориите на ВСС около Кьовеши и Иван Гарелов с отчайваща версия за изгонването си

Държавата според Стажанта: Гадориите на ВСС около Кьовеши и Иван Гарелов с отчайваща версия за изгонването си

В „Държавата според Стажанта“ Сашо Диков коментира „гадориите“ по адрес на главния прокурор на Националната дирекция за борба с корупцията на Румъния Лаура Кьовеши, започнали по думите му още преди знаковото й посещение у нас, което разбуни духовете и предизвика ожесточени дебати и медийни войни.

Гостуването й показа докъде може да пропада и да се поставя в унизителна позиция цялата тази чугунена част от ВСС, отбеляза той, припомняйки отказа на мнозинството около главния прокурор Сотир Цацаров румънската прокурорка да бъде поканена по идея на опозицията във ВСС.

Гадориите продължиха и в самия ден на гостуването, разказа той подробности около пречките, създавани около него. Той спомена и за изпълненията на Илияна Беновска и Николай Бареков, който се опита да щурмува лекцията.

В цялата тази зала блестеше с присъствието си Елка Атанасова, единственият прокурор от колегията във ВСС, осмелил се да дойде на лекцията на Кьовеши, подчерта още водещият.

Той отбеляза липсата на поканените президент и премиер, както и на главния прокурор Сотир цацаров, който по думите му от доста време се крие от журналистите.

Изведнъж в петък взе, че я прие, защото рискуваше съвсем да стане за смях, и се появи пред медиите, за да влезе в новините, като обаче не говори за нея, а за тримата труски граждани, заплашващи националната сигурност, добави Диков.

Падението е тотално – на Цацаров и цялата тази цацаровщина, категоричен е водещият, напомняйки, че на петата година от мандата на главния прокурор няма нито една присъда по горните етажи на властта.

В „Държавата на Стажанта“ Сашо Диков коментира и защо президентът Румен Радев се страхува от журналистите и говори само пред БНТ, както и защо мълчи за СЕТА в Брюксел, но в София се пъчи и заплашва с Конституционния съд споразумението.

В рубриката по телефон се включи и журналистът Иван Гарелов, който бе уволнен като съветник на служебния премиер по медийните въпроси.

„След като се поизчерпаха всички версии, които целяха да дискредитират Елена Йончева – като започнаха с мутренско-милиционерските подхвърляния на бившия премиер, преминаха през откровените лъжи на Симеон Дянков, спънаха се в очевидните факти, активизираха се отново с включването на разузнавачи с висящи присъди, които мълчаха многозначително, на псевдожурналисти и платени агитатори, и дори на пропадналия политик като Бареков, стигнаха до умозаключението, че след като Борисов го е казал, значи има нещо. И след като и аз бях уволнен, защото съм защитил Елена, имам усещането, че нещо остана неказано и недосвършено“, каза той.

Оставам с подозрението, че лъжците и клеветниците, дори да се провалят на изборите, в крайна сметка ще постигнат своето, а то е да се легитимира като законна предизборна форма на борба клеветата, лъжата и компроматите, а тези, които реагират на това, да бъдат обвинявани в нарушаване на правилата и морала, добави той. Чуйте цялото му включване, в което Иван Гарелов разказа и за защитата му на Тома Томов:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …