събота , 24 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / „Държавата според Стажанта“: Борисов и Радев паднаха в капана „Копривщица“

„Държавата според Стажанта“: Борисов и Радев паднаха в капана „Копривщица“

В традиционната рубрика „Държавата според Стажанта“ Диков коментира абсурдите от последната седмица. По думите му, в капана „Копривщица“ са паднали и Бойко Борисов, и президента Румен Радев.

„Решиха с танкове да убиват буболечка. Смешна и жалка история, но показва какви екипи има около тях, които ги подкукуросват и стават за смях“, коментира Диков.

Той се обърна към г-жа Радева с въпрос: „Обичате ли политици, които се страхуват от журналисти? Които си подбират медиите и ги е страх да застанат пред всички журналисти?“

Стажанта определи като абсурдно поведението на Деница Златева миналата сряда, когато гръмнаха скандалите по границата с Турция. Тя заяви, че не е обсъждана темата със ситуацията на границата на редовното заседание на МС.

Диков нарече абсурдна и пресконференцията на БСП в изборната нощ. „Това е само част от неадекватното поведение на Корнелия Нинова в последно време“, коментира Стажанта.

Той нарече и „ромска“ атмосферата на пресконференцията на ГЕРБ, на която всички журналисти опитаха да задават въпроси едновременно.
Кметът на Копривщица и Томислав Дончев дадоха пресконференция по казуса, която Диков също коментира. Диков анализира и поведението на служебния премиер Огнян Герджиков и липсата на изявление и позиция за провеждането на изборите.

Скандалът около спирането на предаването на „Шоуто на Слави“ и пресконференцията на Трифонов. „Възможността да станем колеги виси със страшна сила“, коментира тогава шоуменът.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …