неделя , 22 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Дарко Тасевски: Сираков ще изведе „Левски“ от кризата. Футболистите нямат характер на победители

Дарко Тасевски: Сираков ще изведе „Левски“ от кризата. Футболистите нямат характер на победители

Бившият футболист на „Левски“ Дарко Тасевски коментира какво липсва на синия клуб, футболистите отговарят ли на класата на отбора и кой е спортният ръководител, който може да върне „Левски“ на върха. Тасевски в момента тренира в Тайланд и сподели, че е получил интересни предложения за нов договор за две години.

„С всички уважения към „Локо“-Пловдив, но при мен, ако се прибера в България, има само една опция – „Левски“. Моето желание винаги е било, ако имам възможност да се върна, да играя в „Левски“, но няма как да стане насила. Не искам да се изкарам най-големият левскар, но обичам отбора, поддържам връзка с някои от момчетата. Който е бил в „Левски“, ще ме разбере. Помня само хубавите моменти“, сподели Дарко Тасевски.

Той каза, че хубавите спомени му връщат желанието да се върне в „Левски“. „В момента е малко трудно положението в „Левски“. От дълго време не са ставали шампиони и не са печелили купа. Има и напрежение в самите фенове, очакванията винаги са били големи. „Левски“ ще си бъде „Левски“ и ще дойде ден, когато ще станат шампиони“, заяви още бившият футболист. Той призна, че „Лудогорец“ е вдигнал много нивото за България.

„Преди на „Герена“ самият въздух беше друг. Случвало се е да паднем един-два мача, но имахме самочувствието, че ще победим. И българските футболисти бяха доста по-качествени и сериозни. Жив пример е Миланов, игра 6 месеца и беше най-добрият футболист на отбора, а е десен бек. Имаше много такива футболисти като него. Нивото беше съвсем различно тогава“, заяви още Тасевски.

Той припомни, че когато е влязъл за първи път в съблекалнята на сините, в отбора са били Георги Иванов, Топузаков, Боримиров – страхотни футболисти със страхотни характери. „Беше пълно с лидери, не един. От първия до последния си бяха наистина мъжки момчета“, коментира Тасевски.

Той даде пример с „Лудогорец“ и каза, че, ако искаш да имаш сериозни футболисти, трябва да платиш много пари. „Ако вземаш чужденци, които са малко по-добри от юношите, не виждам как ще се вдигне нивото и ще спечелиш купа. Трябва да се залага и на юношите, но не са всяка цена. В момента няма как „Левски“ да се надиграва с „Лудогорец“, смята бившият футболист на сините. Той коментира и честите рокади в отбора.

„Не виждам изход от смяна на треньори на всеки две-три месеца. Всеки спортен директор е различна личност, има различен характер. Това не е добре. По мое време имаше доста силни хора. Наско Сираков беше, Даниел Боримиров, Георги Иванов…Почти всяка година играехме в Европа“, припомни Тасевски. Според него Сираков може да изведе „Левски“ от кризата. „Всички знаем за каква личност става въпрос. Наско Сираков трябва да се върне и да му се даде шанс, да се работи по негов план и да му се даде време, за да може да реализира целите си“, каза Тасевски. Според него, тази година нямам как тази година „Левски“ да се пребори с „Лудогорец“.

Чуйте целия разговор с Дарко Тасевски за нивото на „Левски“ в следващото видео:

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …