сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Дарияна Куманова – българката с номинация за италиански „Оскар“ и преподавател в Академията на „Сан Ремо“

Дарияна Куманова – българката с номинация за италиански „Оскар“ и преподавател в Академията на „Сан Ремо“

Дарияна Куманова е преподавател в Академията на „Сан Ремо“. Тя е българката, която беше номинирана за престижната италианска филмова награда за изпълнението си в саундтрака към лентата „Сибирско възпитание” с участието на Джон Малкович в главната роля и с режисьор Габриеле Салваторес (носител на Оскар и член на филмовата академия на Оскарите).

Музиката е написана от Мауро Пагани- музикален директор на най-престижния фестивал в Италия „Сан Ремо”. По време на официалната церемония, Дарияна се срещна с италианския президент и се разходи по червения килим със световните филмови величия.

„Мислех, че няма да ме извикат и когато трябваше да стана и да си взема наградата, краката ми трепереха от вълнение. Това е изживяване, което не се повтаря“, споделя в специално интервю пред Сашо Диков нашата талантлива сънародничка.

„Напоследък все повече усещам враждата от мои колежки, които са много по-известни от мен в Италия. Едната дори е казала „трябва да се пазим от българката, защото ще ни вземе работата“, споделя Дарияна, но успокоява колегите си, че в страна като Италия, където всеки иска да пее, няма как да останат без работа.

„Най-важното качество, което човек трябва да притежава, е късмет. Това е по-важно и от таланта“, категорична е музикантката ни.

„Слава Богу, не ми се е налагало да си лягам с никого, за да успея. Имам много добри приятелски отношения с повечето хора, с които работя, включително и със семействата им“, допълва Куманова. Тя е много добър приятел с продуцента на мегазвездите Адриано Челентано и Ерос Рамацоти – Николо Фраджиле, когото даже довежда в България.

„Харесвам Андреа Бочели като певец. Той е мой близък приятел, ходила съм неведнъж на гости у тях. Но е вярно, че той е един уникален пиар продукт.
Изключителен професионалист е, всеки ден се подготвя за концертите си, репетира от сутрин до вечер“, казва българката.

„В Италия се знае – филмите са в Рим, музиката е в Милано. Но не се знае, може и филмите на Рим скоро да им вземем“, казва с усмивка музикантката.

„От тази година Академията на „Сан Ремо“ промени основно политиката си. Искат да отсеят част от хората, които наистина не могат да пеят и се правят регионални селекции. За Ломбардия и Милано аз отговарям за селекциите“, обяснява Дарияна.

„На тези кастинги за пръв пътима възможност да се явят българи. Ще ми разрешат около 20-25 човека да бъдат отсяни от България. Кастингът е абсолютно безплатен и ще бъде около средата на септември. Условията са да пеят на италиански и да се явят на конкурса с авторска песен, не с кавър. Защо да не може един българин да успее, с какво сме по-зле“, допълва още Куманова.

„От всички български изпълнители, които до момента са се явили на „Евровизия“, единствено Кристиян Костов има шанс да успее като продукт в чужбина. Всички останали наши изпълнители са много добри, харесват ги, но само като екзотика. Не могат да ги разберат, да ги вкарат в дома си“, смята музикантката.

„Искам да живея всеки ден все едно е последен, въпреки че не мога да го постигна все още. Тук сме колкото за един миг, а живеем така, все едно имаме 3000 години пред себе си. Наистина жалко и смешно е. Искам да се радвам на всеки един миг от моя живот, моите деца, моята работа“, казва на финала на интервюто Дарина Куманова.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

3 коментара

  1. Сашо, дигна ли самолета…

  2. Сашо гледай това предаване и кажи как може да задаваш такива селски въпроси на тази успяла българка !!! Не те ли е срам !!!

  3. Николай Киряков

    Това издание беше на супер ниво! Браво на Сашо, браво на Ралица!!!!