четвъртък , 14 декември 2017
Начало / Предавания / Просто Диков / Дарияна Куманова – българката с номинация за италиански „Оскар“ и преподавател в Академията на „Сан Ремо“

Дарияна Куманова – българката с номинация за италиански „Оскар“ и преподавател в Академията на „Сан Ремо“

Дарияна Куманова е преподавател в Академията на „Сан Ремо“. Тя е българката, която беше номинирана за престижната италианска филмова награда за изпълнението си в саундтрака към лентата „Сибирско възпитание” с участието на Джон Малкович в главната роля и с режисьор Габриеле Салваторес (носител на Оскар и член на филмовата академия на Оскарите).

Музиката е написана от Мауро Пагани- музикален директор на най-престижния фестивал в Италия „Сан Ремо”. По време на официалната церемония, Дарияна се срещна с италианския президент и се разходи по червения килим със световните филмови величия.

„Мислех, че няма да ме извикат и когато трябваше да стана и да си взема наградата, краката ми трепереха от вълнение. Това е изживяване, което не се повтаря“, споделя в специално интервю пред Сашо Диков нашата талантлива сънародничка.

„Напоследък все повече усещам враждата от мои колежки, които са много по-известни от мен в Италия. Едната дори е казала „трябва да се пазим от българката, защото ще ни вземе работата“, споделя Дарияна, но успокоява колегите си, че в страна като Италия, където всеки иска да пее, няма как да останат без работа.

„Най-важното качество, което човек трябва да притежава, е късмет. Това е по-важно и от таланта“, категорична е музикантката ни.

„Слава Богу, не ми се е налагало да си лягам с никого, за да успея. Имам много добри приятелски отношения с повечето хора, с които работя, включително и със семействата им“, допълва Куманова. Тя е много добър приятел с продуцента на мегазвездите Адриано Челентано и Ерос Рамацоти – Николо Фраджиле, когото даже довежда в България.

„Харесвам Андреа Бочели като певец. Той е мой близък приятел, ходила съм неведнъж на гости у тях. Но е вярно, че той е един уникален пиар продукт.
Изключителен професионалист е, всеки ден се подготвя за концертите си, репетира от сутрин до вечер“, казва българката.

„В Италия се знае – филмите са в Рим, музиката е в Милано. Но не се знае, може и филмите на Рим скоро да им вземем“, казва с усмивка музикантката.

„От тази година Академията на „Сан Ремо“ промени основно политиката си. Искат да отсеят част от хората, които наистина не могат да пеят и се правят регионални селекции. За Ломбардия и Милано аз отговарям за селекциите“, обяснява Дарияна.

„На тези кастинги за пръв пътима възможност да се явят българи. Ще ми разрешат около 20-25 човека да бъдат отсяни от България. Кастингът е абсолютно безплатен и ще бъде около средата на септември. Условията са да пеят на италиански и да се явят на конкурса с авторска песен, не с кавър. Защо да не може един българин да успее, с какво сме по-зле“, допълва още Куманова.

„От всички български изпълнители, които до момента са се явили на „Евровизия“, единствено Кристиян Костов има шанс да успее като продукт в чужбина. Всички останали наши изпълнители са много добри, харесват ги, но само като екзотика. Не могат да ги разберат, да ги вкарат в дома си“, смята музикантката.

„Искам да живея всеки ден все едно е последен, въпреки че не мога да го постигна все още. Тук сме колкото за един миг, а живеем така, все едно имаме 3000 години пред себе си. Наистина жалко и смешно е. Искам да се радвам на всеки един миг от моя живот, моите деца, моята работа“, казва на финала на интервюто Дарина Куманова.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Бойко Рашков срещу Сотир Цацаров – когато фактите говорят

Тази седмица в Народното събрание станахме свидетели на един любопитен, на моменти трагикомичен и драматичен …

3 коментара

  1. Сашо, дигна ли самолета…

  2. Сашо гледай това предаване и кажи как може да задаваш такива селски въпроси на тази успяла българка !!! Не те ли е срам !!!

  3. Николай Киряков

    Това издание беше на супер ниво! Браво на Сашо, браво на Ралица!!!!