вторник , 24 октомври 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Даниел Кадик: Не чакайте някой да дойде да ви помогне, основната отговорност е на българските граждани

Даниел Кадик: Не чакайте някой да дойде да ви помогне, основната отговорност е на българските граждани

Даниел Кадик, от софийското бюро на германската фондация „Фридрих Науман” е заемал различни длъжности във фондацията от 2009 до днес. Днес отговаря за България, Македония и Румъния. Международен анализатор за Русия и Азия. Завършва Дипломация в Хамбург и Бирмингам. Днес той е гост в студиото на „еМисия България“ за да коментира новото правителство на страната ни.

Според него повечето медии в Европа са скептични, относно коалиционните партньори, формирали правителството в България.

„Трябва да се отбележи, че в крайна сметка коалиционните партньори на ГЕРБ в България не застъпват нито една европейска или българска ценност.

Вашата страна не заслужава такива патриоти“ – смята Кадик.

Хората гласуват за „патриотите“, защото в страната не се провеждат реформи. Живота на хората не е лесен и те търсят алтернатива. Те не виждат, никакъв напредък във връзка с членстово на България в ЕС и им обещават бързи решения. Няма такива решения. Правителството трябва да даде възможност на хората да се развият“ -смята Кадик.

Има страни, в които са направени антикорупционните реформи, България просто трябва да копира. Но трябва да се започне, да се проведе реформата в съдебната власт.

В Румъния въведоха Агенциите, които разглеждат много дела за корупция и много действащи политици са вече в затвора. Това е нещо, което можем да вземем, но това е въпрос на политическа воля“ – пояснява Кадик.

Не чакайте някой да дойде да ви помогне. Основната отговорност е на българските граждани.

Просто хората трябва да си вярват повече и могат да го направят. Има толкова много неща, които трябва да ви ядосат, дори и аз ги виждам“ – заявява Карик.

Какво още сподели Даниел Карик в ефира на Би Ай Ти, вижте в следващото видео:

Вижте също

Ген. Румен Миланов: Късно е да се сменява шефа на НСО два месеца преди председателството

Медийни публикации разклатиха стола на шефа на НСО Ангел Антонов. В някои издания вече се …

4 коментара

  1. Дървосекачът

    АбсолютноВерни наблюдения&съждения !

  2. Тоя евреин за какво се бори, за нова османска империя на Балканите, ли?

  3. Kadik was machts du dort? Bist du verrückt?

  4. Herr Kaddik, warum macht Europa unseren korrupten Borisov?