сряда , 18 октомври 2017
Начало / Предавания / Просто Диков / Даниел Кадик: Борисов няма политики, не направи и реформи

Даниел Кадик: Борисов няма политики, не направи и реформи

Даниел Кадик, ръководител на софийското бюро на фондация „Фридрих Науман“, гостува отново в предаването „Просто Диков“ и коментира управлението на Бойко Борисов, перспективите за България за предстоящите избори и корупцията.

„Аз не съм изцяло срещу г-н Бойко Борисов. Аз съм срещу неговите политики и по-скоро срещу липсата на такива. Той е общо взето двусмислен политик с бурно минало. Резултатите му не са от най-добрите. През изминалите години не е реализирана нито една реформа, а ние мерим политиците по извършените реформи“, заяви Даниел Кадик.

По думите му, Борисов едва ли може да даде смислен отговор на въпросите, свързани с корупцията. „През изминалите 10 години ЕС периодично посочваше корупцията като проблем, по който не се прави нищо. Ако видите колко се оплаква бизнесът за корупцията, то тогава напълно го разбирам защо не иска да говори за нея“, добави Кадик.

Той смята, че Борисов може би няма да успее да събере необходимото мнозинство, за да състави правителство, тъй като БСП в момента е с по-добри позиции. „Опасявам се обаче, че ако БСП спечели и има министър-председател от БСП, не е твърде вероятно да се осъществят реформи“, заяви още той и обясни защо смята така.

По думите му, липсва солидно мнозинство и през последните години не е имало нито едно правителство със солидно мнозинство.

Чуйте целия разговор с ръководителя на софийското бюро на фондация „Фридрих Науман“ Даниел Кадик в следващото видео:

Вижте също

Величието и рекордите на Бойко Борисов – разговор със Звездомира Мастагаркова

Главната редакторка на сайта ПИК Звездомира Мастагаркова написа хвалебствен коментар за Бойко Борисов и неговите …