събота , 23 юни 2018
Начало / Жива връзка / Даниел Денев – българинът, който покорява модния подиум във Виетнам

Даниел Денев – българинът, който покорява модния подиум във Виетнам

Две поредни години един българин печели един от най-известните танцови формати „Dancing with the stars” във Виетнам. Даниел Денев живее и работи там от 4 години и се включи на живо в ефира на „Жива връзка“, за да разкаже повече за работата и начина на живот във Виетнам.

„В момента, в който пристигнах и излязох от летището във Виетнам, усещането беше същото както когато отваряте фурната – горещо и влажно. Хората са различни. Храната е различна, но това ми допада много“, сподели много Денев.

Той е решил, че иска да остане и да изгради собствена кариера, а сега е започнал работа в най-големия фитнес във Виетнам. Мениджър е на всички групови дейности – йога, зумба и мечтата му е да се реализира и на модния подиум. За първи път Даниел Денев участва и в модни ревюта.
Той разказа подробности за самото шоу „Dancing with the stars“. Денев разказа, че за него езикът е много лесен, тъй като виетнамците имат само три времена – бъдеще, минало и сегашно време.

„Във виетнамския език има само нови думи и няма падежи. Единственото по-различно е да научиш 6 интонации. Звучи почти като пеене. Разбирам 90% от това, което ми се говори“, посочи Денев.
Той сподели, че нивото на виетнамската храна е почти като родната му българска кухня. „Виетнамците използват много подправки. Чувствам се като във втория си дом тук“, сподели българинът.

„Не си харесвах студентския живот, не съм излизал, не съм празнувал, не е било много забавно. Винаги съм пътувал много. Това, което сега правя, е много по-различно. Живял съм в САЩ, Гърция и в Италия, но единственото място, на което се чувствам добре е тук във Виетнам. Хората ме възприеха много добре. Някои свързват България с розата, а други със Стоичков. Имат много топли чувства към българите“, каза той.

„Климатът в началото е тежък, преди да влезеш във форма. За една минута цялото ти тяло става лепкаво за няколко минути. Въздухът е много замърсен. В началото е малко трудно да възприемеш храната. Бизнес атмосферата тук е малко по-различна. Малко по-комунистически настроено е тук и хората не са много отворено към новото, както са хората в Европа и САЩ“, разказа българинът.

Той се връща в България два пъти годишно, но за сега няма планове да остане за постоянно в родината. „Тук съм ценен, а за съжаление в България това не се случва. Единственото, за което си мисля, е родителите ми, които са в България“, сподели Денев.

Чуйте целия разговор с Даниел Денев в следващото видео:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …