понеделник , 18 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Дали България се превръща в привлекателна дестинация за китайския бизнес

Дали България се превръща в привлекателна дестинация за китайския бизнес

България се превръща във все по-привлекателна дестинация за китайския бизнес, тъй като китайската икономика има крещяща нужда да инвестира навън.

Това коментира Виктор Азманов, председател на Българо-китайската търговска камара, в предаването на еМисия България на Би Ай Ти.

По думите му сферите у нас, към които Китaй има интерес да инвестира, са селкото стопанство, туризмът, от части в недвижимите имоти и изнесените производства, където се наблюдава слабо раздвижване.

„Извън контекста на Европейския съюз обаче България не е толкова атрактивна, защото е твърде малка“, посочи Азманов.

Той обясни, че се наблюдава тенденция на подобряване и научаване на българския бизнес как да работи с Китай.

„Китайците не познават България и трябва да вложим много, за да промотираме България като дестинация. Първо трябва да рекламираме страната и природата ѝ, а след това като добро масто за праввене на бизнес“, категоричен е председателят на Българо-китайската търговска камара.

Целия разговор с Виктор Азманов можете да видите във видеото:

 

 

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …