петък , 20 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Далавери за милиони. Журналисти от Пловдив разкриха как кметът Иван Тотев е забогатял от обществени поръчки

Далавери за милиони. Журналисти от Пловдив разкриха как кметът Иван Тотев е забогатял от обществени поръчки

Миналата седмица в предаването „Просто Диков“ пловдивските журналисти Гергана Никленова и Любомир Апостолов направиха сензационни разкрития за кмета на Пловдив Иван Тотев. Те осветлиха как се правят обществените поръчки в града под тепетата и защо ремонтите винаги са некачествени.

Днес те разкриха нова порция скандали за изграждането на многофункционалната спортна зала „Колодрума“, която е излязла на данъкоплатеца над 60 милиона лева.

„Проектът в началото струваше 12 милиона лева, днес аз съм донесъл много преводи от Министерството на финансите, които са подписани кой от министър Дянков, кой от г-н Близнашки, кой от Владислав Горанов, с които превеждат 12 млн лева, 8 млн лева, 4 млн лева. Много интересно, че трите транша са преведени в разстояние на 3 месеца. Няма фирма на света, която да може да усвои в строителство, на какъвто и да било обект, 24 млн лева за 2 месеца“, каза Апостолов.

Според Апостолов Агенцията за финансов надзор е открила 24 нарушения по строителството, а документацията за изграждане на съоръжението липсва от архивите на Община Пловдив. Журналистите от града под тепетата разкриха как са се оскъпили в пъти и Зоологическата градина, хотел „Империал“, стадионите „Христо Ботев“ и „Пловдив“.

Целия разговор вижте, във видеото. Първа част на интервюто с Гергана Никленова и Любомир Апостолов – ТУК.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

5 коментара

  1. Господи! И тези хора наричат журналисти!? Улава работа… BIT, поразпитайте малко преди да излъчвате глупостите на тези палячовци, все пак. Ама то като видиш кой ги е поканил – всичко ти става ясно! Българска журналистика! Хахахахах!

  2. Нека от Нова Телевизия поканят тези хора от Пловдив ,за да видим какво ще каже тогава Симеонов ,дали пак са дребни работи.Добре беше да ги изслуша при Диков ,не да повтаря сто пъти ,че сме глупави и т.н. На нас ни е обидно такъв човек да бъзе вицепремиер !Дано Слави да ги покани

  3. Далаверата е на ГЕРБ , под егидата на Б.Борисов и това е само един от стотиците подобни ! По крадлив премиер не сме имали. Преди се даваше 10% от опит го знам , но след ерата Борисов вече е 300%.Айдук не за затвор , а за линч !

  4. Бай Киро

    Ибан Фотев е най-големият крадец и измамник! Ходи на съд и какво стана? Разказа играта на пловдивчани, краде от всички българи, като краде милиони! ПЪЛНА КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВОТО МУ И РАЗСЛЕДВАНЕ НА СЪЩОТО НА НЕГОВИТЕ РОДНИНИ, ДА ВИДИМ ОТ КЪДЕ ГИ ИМАТ!

  5. S edna duma Plovdiv e Totev