четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Да живееш в Кувейт

Да живееш в Кувейт

Днес еМисия България ви среща с българска общност в Кувейт. За живота там разказва на д-р Румен Фарашев, който в продължение на 10 години е ръководител на група медицински специалисти в Кувейт, а в края на 2015 г се връща в България.

Той разказа, че медиците са най-голямата група българи в Кувейт, след това са архитектите и строителите, а общността от българи там е около 890 човека.

Кувейт е една много модерна и богата държава. Основната религия е ислямът, държавата е конституционна монархия с парламентарно управление, разказа лекарят.

Кувейт прилича на строителна площадка, а небостъргачите никнат като гъби, строят се пътища, като че ли целият свят е изсипан там, допълни той

Там законите се спазват, а който не ги спазва, бива наказван строго. Лекарят там е поставен на пиедестал, на върха на пирамидата. Доста приятелски настроени са хората. В Кувейт се чувстваш като бял човек, защото така се гледа на теб, сподели д-р Фарашев още свой впечатления от живота си в Кувейт.

Той бива впечатлен от уважението в обществото там и казва, че уважението към децата и възрастните е изключително високо.

„Молитвата за тях е не просто ритуал, който е задължение, а необходимост. Те са готови да напуснат работа, за да отидат в джамията“, допълни лекарят.

По думите му младото поколение се стреми да подражава на европейците и американците, вероятно и заради образованието, в което се чувства американско влияние.

Повече за живота в малък Кувейт можете да видите във видеото:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …