петък , 28 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Да живееш и учиш в Шотлания, но да подкрепяш Брекзит
SCOTLAND картинка 1

Да живееш и учиш в Шотлания, но да подкрепяш Брекзит

Аз съм „за“ това, че имаме нужда да бъдем обединени, но от друга страна трябва да се обърне внимание на обикновените хора. А не само да се обръща всичко към корпорациите и те да бъдат всъщност кукловодите. Затова и съм за излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Това коментира в еМисия България българската студентка Таня Рудева, която живее и учи в Абърдийн, Шотландия.

„Обикновеният шодландец вярва, че ще успее да оцелее сред европейските нации. А оставането в ЕС ще им даде шанс да развиват собствения си бизнес“, допълни тя.

На референдума за оставането на Великобритания в ЕС мнозинството шотландци гласуваха „за“. След като станаха ясни резултатите, шотландците ясно заявиха, че са готови за преговори с ЕС за оставането си в съюза  и да предизвикат референдум за отделяне от Обединеното кралство. Те дори заплашиха, че може да наложат вето на референдума.

„Вярвам, че Шотландия ще извоюва мястото си на световния пазар, дори и да се отдели от Великобритания, но това ще бъде трудно и ще отнеме време“, коментира Таня Рудева.

„Тези, които тепърва мислят да дойдат във Великобритания, не мисля, че би било проблем за тях, тъй като следват много избори и дискусии, а засега всичко е в застой“, каза още студентката.

Вижте също

EMBG_MUZIKA

Българско клавирно дуо с престижна награда за класическа музика

Аглика Генова и Любен Димитров гостуваха в студиото на еМисия България и разказаха за престижната …