петък , 20 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / „Да спасим Карадере“ – пример за самоорганизация без ръководители
Снимка: Фейсбук/ "Да спасим Карадере"

„Да спасим Карадере“ – пример за самоорганизация без ръководители

Гражданската инициатива „Да спасим Карадере“ получи приза „Активисти на годината“ от Българския хелзинкски комитет. Причината – целенасочената дейност в посока опазване на българското Черноморие.

„Кампанията е прекрасен пример за самоинициатива. Нямаме йерархия или ръководители. Магически излизат хора с различни способности, които се включват за разрешаване на проблема. Прекрасен пример, че хората нямат нужда от ръководители. Могат да се самоорганизират и да работят заедно за обща кауза“, заяви в еМисия България Димитър Кацов, който е част от инициативата.

Той допълни, че природозащитниците очакват изпълнителната да си свърши работата и да не допусне незаконни действия да се превърнат в блокове и бетон. Ако това не се случи, ще подадат жалба в Европейската комисия и ще прибегнат към гражданско неподчинение.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …