събота , 24 март 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Да се прибереш от САЩ и да се сблъскаш с митница „Варна“ – историята на измамения Иван Блянтов

Да се прибереш от САЩ и да се сблъскаш с митница „Варна“ – историята на измамения Иван Блянтов

Сънародникът ни Иван Блянтов, който е живял и работил 24 години в Лас Вегас и решава да се прибере в България през 2014 г., разказа в предаването „Просто Диков“ за сблъсъка си с митницата във Варна и рекета, на който е подложен у нас.

„През лятото на 2014 г. със съпругата ми решихме окончателно да се приберем в България. По тази причина трябваше да си вземема багажа, който трябваше да пристигне с контейнер, по оферта, предложена ми от българин, с когото съм говорил само по телефона и не съм виждал. Той се казва Радослав Тодоров, от Варна е и е свързан с митницата. Той ми обеща, че контейнерът с багажа ще пристигне за 1 месец, но той тръгна от Щатите едва на 8 февруари 2015 г. без да има право да държи багажа ми толкова време“, посочи Иван Блянтов.

Той изтъкна, че е ходил съм 3 пъти във Варна, за да представят документи, но без резултат.

„Радослав е наредил на Пепа Иванова за освобождаване на контейнера, а тази жена не я познавам. Тя с цялото си нахалство и арогантност ми предложи да направи обработката на документите. Аз отказах, направих ги в Пловдив, а след това ги изпратих по факса. Тогава тя ми предложи за отварянето на контейнера да заплатя 480 евро. Предложи ми още багажът да бъде извозен с тяхна фирма и да струва 1500 лв., но аз отказах“, сподели още той.

По тези причини, след 2 дни получих обаждане, с което лицето Радослав Тодоров ми поиска допълнително 3 хил. долара и да заплатя дните престой на контейнера в пристанище Варна, подчерта Иван Блянтов.

Той обаче е категоричен, че е платил сумите, нужни за превозване на контейнера. По този повод пуска жалби до 5 инстанции, но и те остават без резултат.

„Всичко се бавеше с месеци, за да може да пътуват нещата, да изтече времето, да се натрупат лихви и да ми конфискуват контейнера“, смята Блянтов.

„На 8 юни 2015 г. ми се обадиха, за да ми кажат, че контейнера ми ще бъде отворен, за да проверят багажа. А контейнерът без мое съгласие и присъствие не може да бъде отворен. С цялата си наглост те все пак са го отворили и вече няма известия за контейнера. При последното ми обаждане ми казаха, че контейнерът е върнат в Лос Анджелис, откъдето е тръгнал“, каза още Блянтов..

Той посочи, че иска да има разследване чрез Би Ай Ти, за да може да се изясни казусът и да бъде открит Радослав Тодоров.

От предаването „Просто Диков“ се свързаха с митницата във Варна, откъдето казаха, че нищо не им говори това име.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

2 коментара

  1. Извинявам се, но на този човек по абсолютно нищо не му личи че е живял 24 години в Америка, още повече пък в такъв космополитен град като Лас Вегас. Мисля, че това е големият проблем тук.

  2. Нено Маринов

    Г-н Диков в целият случай на този господин има много нередности. Баща ми се прибра преди няколко години окончателно от сащ във България по същата схема и нямаше такива проблеми като този господин. Всеки един контейнер подлежи на митническа проверка. Ако ви е нужна повече информация може да я получите лично от баща ми който вие познавате от спортните среди, баща ми беше шофьор на националният отбор по футбол Марин Стоянов.