неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Да се опънеш на Пеевски – Майкъл Юлер за съдебната сага „Глориент“ – „Техномаркет“

Да се опънеш на Пеевски – Майкъл Юлер за съдебната сага „Глориент“ – „Техномаркет“

Просто една компания не иска да плаща наем – съвсем просто е, заяви в „Честно казано“ Майкъл Юлер от комапнията за недвижими имоти East Balkan Properties в отговор на въпрос дали съдебната сага между „Техномаркет“ и техния наемодател „Глориент инвестмънт“ е достойна за перото на Джон Гришам.

Съдебните спорове започнаха преди година, като Юлер заяви, че са много щастливи от резултатите. Всяко решение досега е било в полза на „Глориент“, а ако не – доводите са били честни и валидни, твърди той.

Имаме около 100 дела и не е имало никакви доказателства за „гнили ябълки“, но нашият поглед върху системата е ограничен, призна той.

Бизнесменът разказа, че са получили подкрепа от българските институции и са се постарали да повишат информираността на независимите медиите, предоставяйки тяхната гледна точка, като са доволни от отклика им.

По думите му „Техномаркет“, собственост на Делян Пеевски, дължи на „Глориент“ 3,8 млн. евро без ДДС за полвването на тяхна собственост без разрешение.

Изхарчили сме 1,1 млн. за съдебни такси, юристи, депозити и др., като възстановихме малко над 800 хил. евро, уточни той цифрите.

Юлер отбеляза, че от „Техномаркет“ поне шест пъти не са осигурявали свидетели, а целта е да се бави процедурата и да се намерят нови ескперти.

Досега няма съдебно решение срещу нас, когато става дума за сериозните тези

Юлер отрече да се е виждал както с премиера Бойко Борисов, така и с Пеевски или когото и да било от „Техномаркет“. Казусът обаче бил представен индиректно пред премиера на друга среща по повод „Белведере“ като пример за опасността за директните чужди инвестиции у нас. Данните сочат, че те са спаднали, за разлика от тези в Румъния и Сърбия, отбеляза бизнесменът.

Комуникационните канали, нормалните отношения между наемодател и наемател, които съществуваха години наред, бяха прекъснати след придобиването на „Техномаркет“ от Пеевски, категоричен бе Майкъл Юлер.

Би Ай Ти е пратило писмо, с което информира Делян Пеевски, че има право на отговор.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …