четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Да се легализира ли марихуаната за медицински цели

Да се легализира ли марихуаната за медицински цели

Калоян Янков, който е болен от левкимия, се обяви за легализирането на марихуаната за медицински цели в България.

В предаването „Просто Диков“ той разказа историята си, която започва преди година и половина, когато откриват заболяването му.

„Нямаше кой да ми помогне с болките, които се отключиха след химиотерапията“, разказа Калоян Янков и сподели, че тогава е опитал олио от билката коноп, което му е помогнало. У нас, по силата на закона, той би бил престъпник.

„Правя го, защото ми се живее“, подчерта Калоян.

Той каза още, че народните представители трябва да дадат право на избор на тежко болните. Според него обаче депутатите в парламента лобират за фармацевтичните компании.

„Нека властимащите да не се крият зад скандални реплики – а дайте да видим кое е полезното“, призова още той.

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

2 коментара

  1. Виолета

    Калоян е чудесен пример за чудо от благата на природата. Но, когато гледат да угодят на повече избиратели, управниците ни винаги ще са опозиция. Тяхната слепота е продиктувана от раболепие и алчност. Едва ли някой от тях е потърсил чуждестранни публикации. Думата „марихуана“ е свързвана от обикновения гражданин с наркомания и те не биха рискували да бъдат свързани с „опорочаване“ на обществото, пък било и с цената на много обречени човешки съдби.

  2. Господ здраве да ти дава, Калояне!