неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Да обиколиш Южна Америка за девет месеца

Да обиколиш Южна Америка за девет месеца

„Неслучайно Южна Америка се нарича Новият свят. Все още там светът е по-млад от тук, въпреки глобализацията“.

Това заяви в еМисия България фотографът и пътешественик Иван Панкев, който от доста време пътува и снима в най-различни точки на света, като разказва преживяванията си на своя сайт блог (IvanPankev.com).

Последното му предизвикателство е Южна Америка, която той обикаля в продължение на девет месеца – на две пътувания през няколко години.

На „непрофесионалните“ пътешественици обаче той препоръчва да се концентрират само върху една страна, като според него едно от най-достъпните места е Перу, което съчетава и големи исторически и културни забележителсноти, и природни красоти – Андите и част от Амазонската джунгла.

По думите му най-големият му разход е бил самолетният билет, а на самия континент е пътувал на стоп, спял е на палатка и се е хранел само в много евтини заведения.

Фотографът показа и много фотографии от посетените места в студиото. Чуйте разказа му за тях:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …