понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Да обиколиш света… по работа

Да обиколиш света… по работа

Магдалена Гигова, журналист и пътешественик, е посетила стотици държави по света.

В предаването еМисия България тя разказа за емоцията да пътуваш и да опознаваш различни, екзотични култури и места.

„Пътешественикът говори на езика на усмивката и спокойствието. За мен хората не са сини, зелени, нито се делят на различни религии. Трябва да ги приемаш такива каквито са“, съветва Гигова.

„Много обичам да пътувам из Азия, все още не съм ходила в Австралия, а през февруари заминавам за Южна Африка – инвестирам в спомени“, сподели плановете си тя.

За посещението си в Индия Гигова разказа, че там това да не си женен и да нямаш деца кара хората да те гледат сякаш имаш проказа.

Тя бе категорична, че най-вкусните ястия могат да се опитат в малките, претъпкани кръчни, които посещават местните хора.

„Никога не отказвам да отида и в някой музей“, посочи Гигова

Като най-голямо предизвикателство при пътешествията тя открои умението да се съобразява с местните нрави.

„Хората винаги оценяват, когато се съобразяваш с порядките им“, категорична е журналистката, превърнала пътешествията си в професия.

Тя посъветва всички пътешественици да не тръгват на път без документи, пари и телефон.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …