петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Да научиш български език с песни и танци

Да научиш български език с песни и танци

Да учиш български език в чужбина чрез творческо мислене, песни и игри. Това успяват да постигнат в САЩ Влада Томова и екипът на хор и училище „Млади български гласове Ню Йорк“ чрез използване на интерактивна методика.

Иновативният подход, прилаган от Томова, е известен като прогресивистки тип на обучение. Той се основава на семейните традиции, които имат образователно въздействие върху хората. Целта е всеки да се учи чрез собствения си личен опит.

Песните и танците са значима част от подхода, защото чрез ритъма на мелодията, чрез движенията и повторяемостта паметта по­лесно запомня необходимата информация. Чрез този метод „Млади български гласове Ню Йорк“ създават и песента за българската азбука, която съчетава музика, танци и анимация.

Самата Влада Томова също получава образованието си в САЩ, в Музикалния колеж „Бърклий“ в Бостън. Още тогава решава да запознае колегите си българския фолклор по достъпен и интересен за тях начин. Създава ансамбъл „Балкански приказки“ (Balkan Tales), в който тя, заедно с музиканти от Балканите и от целия свят, обединяват българския фолклор с джаз музиката.

Българската публика също може да види и чуе творчеството на „Балкански приказки“ на предстоящия през март София Филм Фест, както и на съвместен концерт с „Аларма Пънк Джаз“ в началото на месец юни.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …