неделя , 16 декември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Да избягаш от града, за да живееш в Родопите

Да избягаш от града, за да живееш в Родопите

Да напуснеш работа, за да избягаш от големия град и да започнеш нов живот в Ардино. Това правят преди няколко месеца Марина и Христо. Двамата оставят зад гърба си София, за да живеят сред природата в Родопите.

„Това е нещо, което от доста време си мислехме да направим и когато решихме, че работата в офис ни идва повече, някак от само себе си решихме да отидем в Ардино“, казва Христо.

„Има своите предимства, защото стресът не присъства в нашето ежедневие, близо сме до природата и обедната ни почивка може да минава в пикник на тревата, например. Животът в малкия град ни позволява да живеем, а не да преживяваме“, допълва Марина.

И двамата са категорични, че Родопите са едно прекрасно място, където усещането е неповторимо.

Марина и Христо преследват мечтата си и създават на сайт за урбекс туризъм.

„Работим страшно много, защото нямаме заплата, от която да зависим. Работим на свободна практика, като пишем текстове и снимаме. Хубавото е, че професията ни може да се практукува там, където има лаптоп и интернет“, казва Марина.

„Идеята на сайта е да показваме интересни места, които не са популярни. Хубаво е, че в България има зараждащ се интерес към урбекса“, обяснява Христо.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …