събота , 21 октомври 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Да избягаш от града, за да живееш в Родопите

Да избягаш от града, за да живееш в Родопите

Да напуснеш работа, за да избягаш от големия град и да започнеш нов живот в Ардино. Това правят преди няколко месеца Марина и Христо. Двамата оставят зад гърба си София, за да живеят сред природата в Родопите.

„Това е нещо, което от доста време си мислехме да направим и когато решихме, че работата в офис ни идва повече, някак от само себе си решихме да отидем в Ардино“, казва Христо.

„Има своите предимства, защото стресът не присъства в нашето ежедневие, близо сме до природата и обедната ни почивка може да минава в пикник на тревата, например. Животът в малкия град ни позволява да живеем, а не да преживяваме“, допълва Марина.

И двамата са категорични, че Родопите са едно прекрасно място, където усещането е неповторимо.

Марина и Христо преследват мечтата си и създават на сайт за урбекс туризъм.

„Работим страшно много, защото нямаме заплата, от която да зависим. Работим на свободна практика, като пишем текстове и снимаме. Хубавото е, че професията ни може да се практукува там, където има лаптоп и интернет“, казва Марина.

„Идеята на сайта е да показваме интересни места, които не са популярни. Хубаво е, че в България има зараждащ се интерес към урбекса“, обяснява Христо.

Вижте също

Какво крият непубликуваните ръкописи на първия български социолог Иван Хаджийски?

Преди седмица отбелязахме 110 г. от рождението на Иван Хаджийски – бащата на българската социология …