четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Д-р Славчо Близнаков за скандалите около болница „Света Анна“

Д-р Славчо Близнаков за скандалите около болница „Света Анна“

Директорът на болница „Света Анна“ д-р Славчо Близнаков гостува в студиото на „Просто Диков“ и коментира ситуацията в здравеопазването и скандалите около болницата. Бившият директор Д-р Димитър Димитров не вдигна телефона си, за да се включи с коментар по темата.

„В понеделник г-н Семерджиев назначи проверка. Искам прошка, че не сме дали навреме обяснителните записките. Сухите цифри, интерпретирани правилно, доведоха до това, че „Света Анна“ вече не се води сред болниците с големи задължения“, обясни Близнаков. По думите му, 2,6 млн. лв. са задълженията към доставчиците. Има редица задължения, посочи още директорът.

258 000 лв. е печалбата на болницата, добави д-р Славчо Близнаков. „Имам разходите на лекарства за всяка една година при увеличена дейност имаме запазване на ръста на консумативите и 15% увеличение на медицинската дейност“, обясни д-р Близнаков и обясни, че старата фирма не е отстранена. Той разказа подробно за обществените поръчки за повишаване на хигиената и храната в „Света Анна“.
Най-високите заплати в болницата са на инвазивните кардиолози, но дори и те вземат под 10 000 лв. Най-високата заплата на медицинска заплата е била 2800 лв. брутно и то не всеки месец, подчерта Близнаков.

Той коментира и парите, за които се твърди, че са потънали в КТБ. „Болницата е загубила 6,5 млн. лв. Дали става дума за престъпно нехайство или лошо стечение на обстоятелствата е нещо, което ще бъде преценено от разследващите, прокуратурата и съда“, подчерта директорът на здравното заведение.

„Да изчезне рентген е практическо невъзможно“, обясни Близнаков. Журналистът Катя Илиева с публикации по темата също не вдигна телефона си, за да се включи в предаването и да коментира.

„Не мога да кажа нищо срещу министър Семерджиев. Изпратената проверка е методът му да установи обективната истина. Дали ще свика общо събрание, е негово право. Дали ще назначи конкретна личност, също е негово право“, посочи Близнаков и призна, че самият той също е направил грашки.

Чуйте целия разговор с д-р Славчо Близнаков в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …