петък , 28 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Код 11-13 / Д-р Румен Велев: Отказахме да дадем плацента на баща, той напада акушерката
KOD_AKUSHERKA

Д-р Румен Велев: Отказахме да дадем плацента на баща, той напада акушерката

Д-р Румен Велев – изпълнителен директор на болница Шейново гостува в студиото на Код 11-13 и разказа подробности за инцидента, при който баща на новородено бебе нападна лекарка.

Родилката е оперирана по спешност с цезарово сечение. Малко след приключване на интервенцията бащата е искал плацентата, разказа изпълнителният директор на болницата.

„Той е един високо интелигентен и по-скоро високо образован човек. Завършил е генетика в Англия, работил е в английска генетична лаборатория и в България също има такава лаборатория. Той е много наясно със ситуацията, в която знае как може да получи, ако иска да съхранява стволови клетки на детето си. Тази дейност се извършва съвсем легално“, обясни д-р Велев.

„Бащата е поискал да му бъде предоставена плацентата без никакво основание, а не е заявил предварително. Плацентата е биологичен продукт, от който могат да се извличат ценни клетки. Без специално разрешение от Агенцията по трансплантацията, не можем да я дадем. Отказват му и той очевидно напада лекаря. Около 25 мин. по-късно д-р Албена Гагова е намерена в пълна безпомощност. Била е паднала на земята, в безсъзнание, с пълна амнезия за случилото се и в кръв“, обясни д-р Велев.

Бащата опитал да избяга при ареста, обясни още изпълнителният директор на Шейново. 36-годишният мъж е задържан и му е повдигнато обвинение.

Вижте повече в следващото видео:

Вижте също

danev

Божидар Данев, БСК: Вдигането на заплатите е опасно за българската икономика

Работодателските организации отново атакуваха добавката за клас „прослужено време“, като сезираха Комисията за защита от …