четвъртък , 20 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Код 11-13 / Д-р Десислава Кателиева: Няма да протестираме, ще напускаме
katelieva

Д-р Десислава Кателиева: Няма да протестираме, ще напускаме

Ние няма да протестираме, но ще следим всяко действие на Министерството на здравеопазването и ако нещата не стават както трябва, ще напускаме, заяви в КОД 11-13 Десислава Кателиева, председател на Националната асоциация на работещите в спешната помощ, в разговор по повод последните нападения срещу медици и протестите на лекарите.

Тя припомни, че посегателството срещу тях бе инкриминирано през 2013 г., но законът е неприложим и броени са наказаните, тъй като трудно се събират доказателства, няма видеокамери, няма паник бутони и директна връзка с МВР.

Кателиева прочете отговора на тяхна декларация срещу нападенията, който са получили преди дни от Министерството на здравеопазването – от зам.-министър Мирослав Ненков, в чийто ресор е спешната помощ. В него се обещават монтиране на камери и паник бутони, свързани с охранителни фирми, но не се дава времеви диапазон за това.

Няма медик, който да не е бил заплашван и бит и да не е решавал да напусне, но много от нас работят от 20 години в системата и това е животът ни, обаче младите, които виждат това, се отказват от тази професия, посочи лекарката.

По думите й като цяло основните им заплати са добри, но условията на труд не и скоро не очакват положителна промяна.

Тя уточни, че приемането на план за ремонти, нови линейки и др. се е отложил от този януари за края на годината, а ако не бъде приет, то предвидените 160 млн. лв. ще бъдат загубени.

https://youtu.be/oKtEuuuXURA

Вижте също

zelenogorski

Зеленогорски писа три и половина на кабинета и три с два минуса за работата на парламента

Бившият депутат от Реформаторския блок и заместник-председател на Движение „България за гражданите“ Найден Зеленогорски коментира …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *