вторник , 24 януари 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Спорно за спорта / Д-р Ангел Лозанов: Винаги може да се получи издънка с допинг, винаги може някой да се изкуши
SPORT_LOZANOV картинка

Д-р Ангел Лозанов: Винаги може да се получи издънка с допинг, винаги може някой да се изкуши

България се прочу със Силвия Дънекова на Олимпийските игри в Рио. Каква е вината й и имаше ли притеснения българският лагер за подобен скандал с допинг. Темата коментира лекарят на националния отбор по лека атлетика д-р Ангел Лозанов в предаването „Спорно за спорта“.

„Има основание България да се притеснява“, категоричен е д-р Лозанов. „Повечето от треньорите правят схемите за възстановяване. Има препарати, които не са в допинг листата, но не пише какво съдържат. Има китайска билкова добавка, която остава няколко дни след това и дава остра положителна допинг проба“, обясни Лозанов.

Лекарят обясни, че всички състезатели треперят, макар че има комисия за антидопингов надзор, която се съвещава. Всеки декларира какъв препарат ползва.

„Ние задължаваме нашите олимпийци да ползват само препарати със сертификатни проби от Кьолн, Лондон или други централни лаборатории“, посочи той.

„Аз съм спокоен, но винаги може да се получи издънка. В стремежа си винаги може да се изкуши някой и да вземе нещо“, посочи лекарят на националния отбор по лека атлетика.

Вижте също

SPORT_KUBRAT картинка

Кубрат Пулев се надява на реванш срещу Кличко за Световната титла

Кубрат Пулев се надява на реванш срещу Кличко за световната титла, като е категоричен, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *