понеделник , 19 март 2018
Начало / Спорно за спорта / Д-р Ангел Лозанов: Винаги може да се получи издънка с допинг, винаги може някой да се изкуши

Д-р Ангел Лозанов: Винаги може да се получи издънка с допинг, винаги може някой да се изкуши

България се прочу със Силвия Дънекова на Олимпийските игри в Рио. Каква е вината й и имаше ли притеснения българският лагер за подобен скандал с допинг. Темата коментира лекарят на националния отбор по лека атлетика д-р Ангел Лозанов в предаването „Спорно за спорта“.

„Има основание България да се притеснява“, категоричен е д-р Лозанов. „Повечето от треньорите правят схемите за възстановяване. Има препарати, които не са в допинг листата, но не пише какво съдържат. Има китайска билкова добавка, която остава няколко дни след това и дава остра положителна допинг проба“, обясни Лозанов.

Лекарят обясни, че всички състезатели треперят, макар че има комисия за антидопингов надзор, която се съвещава. Всеки декларира какъв препарат ползва.

„Ние задължаваме нашите олимпийци да ползват само препарати със сертификатни проби от Кьолн, Лондон или други централни лаборатории“, посочи той.

„Аз съм спокоен, но винаги може да се получи издънка. В стремежа си винаги може да се изкуши някой и да вземе нещо“, посочи лекарят на националния отбор по лека атлетика.

Вижте също

Осем полицаи в болница след меле в Лион. Френски ултраси наръгаха униформен в Билбао

Осем полицаи в болница – това е равносметката от сблъсъците преди двубоя в Лион между …