сряда , 21 март 2018
Начало / Код 11-13 / Чужди дипломати на и за „София прайд“

Чужди дипломати на и за „София прайд“

Органзизаторите на „София прайд“ изпратиха покани за участие в него до над 60 български институци, партии и официални лица, вкл. до президента, премиера и председателя на НС, но нито една от тях не изпрати представител.

Междувременно 18 дипломатически мисии у нас излязоха с обща декларация в подкрепа на традиционното събитие, а десет бяха на сцената и държаха речи в подкрепа на равните права за хората от ЛГБТ общността.

Дениза Георгиева се срещна с редица чуждестранни гости, които присъстваха като политически лица на парада, като разговаря със зам.-кмета на Амстердам и посланичката на Бразилия в България:

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …

2 коментара

  1. Стефанов

    Браво , важно е именно институциите да застават зад обеществени каузи като тази . Масовия българец още питае по скоро страх и ненавист от различното и чуждото , логично наследени от соцкото мислене . Носталгията по миналото винаги е най назадничавия портал за бъдещето , което и целта на такива внушения че “ ГейРопата “ ще ни завземе , докато традиционното със традиционното семейство ще цъфнем и вържем … види се че именно от него изпълзяват в пъти повече кофти индвиди , от колкото кое да е нетрадиционно такова в други либеални общества . Факт .

  2. Стефанова

    Колкото повече тикате в лицето на хората този парад на пошлостта и безсрамието, толкова повече противници ще събирате ! Никой никакви права не отнема на тези хора, но претенциите им са безпочвени и отблъскват. Не ме интересува кой какво прави в леглото си и какви сексуални предпочитания има, вълнува ме обаче какво поколение ще расте отсега нататък в страна с традици, обичаи и нрави и принадлежащо към православието. В деня на събитието BiT прекали с рекламите му, подражавайки на американските си началници и без да взема под внимание това, че и в САЩ обществото на различните не се приема еднозначно. На фона на съсипията на държавата, демографската криза, упадъка в образованието, морала, е крайно грубо телевизия, наричана „българска“ да дава трибуна на хора, които провъзгласяват за нормални бракове между еднополови, да претендират да бъдат приоритетно събитие на Община София, да се приема за нормално деца да бъдат между тези разголени и хормонално увредени същества. А това ,че има две европейски държави с министър -председател и президент гейове, какво означава – че и в България трябва да се случи това ли ?