петък , 20 юли 2018
Начало / Жива връзка / Чикаго се готви за Новата година с безплатен транспорт в празничната нощ

Чикаго се готви за Новата година с безплатен транспорт в празничната нощ

Много празненства и фойерверки са планувани за новогодишната нощ в Чикаго, а от градският транспорт съобщиха, че влаковете и автобусите ще работят и то безплатно. Всички влакове и автобуси в Чикаго ще имат нормален график в събота на 31-ви януари, разказва в репортаж Елена Хотинова.

Градските власти насърчават хората да се възползват от безплатния превоз в новогодишната нощ. От 10 вечерта на 31 декември до 4 сутринта на първи януари влаковете и автобусите в Чикаго ще се движат безплатно и по-начесто. За да могат всички, които празнуват навън, да се предвижат по-възможно най-удобния, най-достъпния и най-безопасен начин.

„В новогодишната нощ хората излизат навън и празнуват. някои хора пият алкохол, затова искаме да сме сигурни, че са в безопасност, докато пият и се забавляват“, каза Айрийн Фернандез, говорител на градския транспорт на Чикаго.

По традиция всяка година има огромна заря над езерото Мичиган, която се вижда най-добре от Нейви Пиар. Пак там се намира и най-голямата зимна детска площадка на закрито – с голяма ледена пързалка и други забавления за децата.

На 31-ви декември на обяд детският музей в Чикаго също има специална новогодишна програма. В зоопаркът Брукфилд също има празненство, подходящо за деца – с награди, почерпка и жива музика. Миналата година започна и нова традиция – издигането на новогодишна звезда в центъра на Чикаго, съпътствана с пъстра музикална програма и заря край реката.

„Помнете, че винаги може да вземете градския транспорт. Всички автобуси и влакове ще се движат от 10 вечерта до 4 сутринта на първи януари“, увери Айрийн Фернандез.

Миналата година повече от 113 хиляди пътници са се възползвали от безплатния градски транспорт в Чикаго.

Вижте повече в репортажа на Елена Хотинова:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …