вторник , 24 януари 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Коментар / Чеверме-патриоти
Карикатура на Христо Комарнитски, в. Сега
Карикатура на Христо Комарнитски, в. Сега

Чеверме-патриоти

Стигнахме дотук. По телевизора ни убеждават, че кренвиршите ни са от месо, а перилният препарат чисти до 100% петната. И демокрацията ни е такава – до 100 %. И затова е на ужким. В ерата на „демокрация на ужким“, изпразнихме от съдържание думата реформа. Медиите, ако не отразяват поредното убийство, броят автомобилите между празниците. Ако протестираш, значи си взел пари. Чеверме-политици убиха духа на разбирането за патриотизъм. И си го присвоиха.

За първи път политици, които се определят за патриоти, разделиха нацията. „Не ни се мотайте в краката, когато се опитваме да намерим решение на 25-годишни проблеми, сътворени от безродни политици и безродни капризнечещи псевдосънародници“, написа до българка в Ню Йорк народният представител Валери Симеонов.

Днешните чеверме-патриоти, озовали се случайно на държавната трапеза, пишат лични писма с категорични обобщения и „ломят народа като пита“. „Не ни се мотайте в краката“, посочва г-н Симеонов, защитавайки един от най-нескопосаните избирателни закони, писани в последните 25 години.

Между редовете ще спомена, че някои от приетите текстове ограничават влиянието на Лютви Местан в Турция. Самият Местан – доскороша дясна ръка на Ахмед Доган и разяснител на „високия наратив на един философ“. Новите текстове в Изборния кодекс създават изключителни пречки за всички наши сънародници в чужбина да гласуват. Всъщност, фронтът на чеверме-патриотите в парламента подкрепя едно ограничение около изборните секции в чужбина, за да обслужат интереса на ДПС.

През 2009 г. сегашният премиер Бойко Борисов се оплака пред българи в Чикаго, че най-големият проблем на България е „лошият човешки материал в страната“. Сега управлява със същия „лош човешки материал“. Реформаторският блок беше използван като „смокинов лист“, за да прикрие намерението за реформи, а съдружните патриоти се превръщат в тръба на съвременния просветителски патриотизъм.

Самият г-н Симеонов твърди, че „обеднелият и оскотял бг данъкоплатец“ плаща за удоволствието на българските имигранти да гласуват в чужбина. Близо 2 млн. българи живеят зад граница. И тук плащат данъци, и тук изпращат всяка година около 2 млрд. евро на своите близки.

Като пълноправни сътрапезници на властта чеверме-патриотите отговарят и за Държавната агенция на българите в чужбина – Борис Вангелов, е излъчен от Патриотичния фронт. Българите зад граница са чужди на тази агенция, защото „насърчава само създаването на неделни училища“.

Между другото „чеверме“ означава „обръщащ се“ – този, който няма постоянна идентичност.

Вижте също

Снимка: БГНЕС

Хубав ден за българската демокрация

От днес и “гласуването с отвращение” се превръща в задължение. Въпреки обещанието, българите в чужбина …

Един коментар

  1. след като народа е лош човешки материал,би трябвало да му дадем и ние оценка.за мен той е най- некадърният,най-ниско-интелигентният и лъжлив човек,който управлява БЪЛГАРИЯ.защото има още обиди към българите той–че трябвало да ни държи вързани като неговите кучета.и други подобни.така ,че мислете хора,когато гласувате.защото това правителство ограби докрай държавата ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *