четвъртък , 19 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / „Честно казано“ за въртеливите медийни движения около олигархичните лобита

„Честно казано“ за въртеливите медийни движения около олигархичните лобита

 Ивайло Крачунов? Невероятнодовчера този човек бе плътно до вас, главен редактор на ПИК, а сега ви плюе?

Уви, перверзията в обществото не подминава и медиите. Даже те са еманация на разпадналата се и безнравствена българска публичност.

А как той се появи от ПИК в „Блиц„?

Пеевски е решил не просто да ми отмъкне сайта, но и да ме уязви в чисто човешки план. Затова и разспространителските му фирми спряха да продават вестникРетро„. В същото време е вербувал зад гърба ми Крачунов, вероятно с месеци назад, подмолноможе би с пари, може би с обещания за кариерно издигане, може би с някакъв компромат. Знаех, че Крачунов е хомосексуалист, но не знаех, че е гей и по душа. Доскоро вярвах, че пострашни от физическите са душевните педали. Само че една нова порода българи съвместява органично дух и материя. Сбърканяците по природа и телесна нагласа долазиха до възлови обществени позиции и се държат типично по швестерски.

Ако се чудите кой е смелчагата, който скача срещу моралния разврат в медиите ни, това е Недялко Недялков, собственик на сайта ПИК. Интервюто е от миналото лято. До тогава изданието с трите букви ехидно бе наричаноПеевски иска да каже”, а също и ПИГ, от английскисвиня. То бе сочено като една от главните медии бухалки, удрящи опонентите на корпулентния млад мъж. Мишени бяха кръгътКапитал”, бизнесменът Иво Прокопиев, фондацияАмерика за България”, протестърите, соросоидите, реформаторите, непокорните съдии. Самият Пеевски изпускаше своите редки интервюта именно в „Пик”. Недялков твърдеше, че му дава думата, за да защити крехкото му тяло от омразата, раздухвана от медиите на т.нар. „прокопита”.

Натискаше обаче педала на същата омраза, която разложи публичността. Защо обаче е настъпил разривът между тях, може да се гадае. Със сигурност причините не ухаят на рози. После сайтът спря с атаките срещу Пеевски като по заповед свише. ВестникРетросе върна на пазара, а Борисов и министрите му се оказаха на извънредна почит в сайта. В ролята на арбитри или на спонсоривсе едно. Картинката е ясна. Но не ми е сега думата за въртеливите медийни движения около олигархичните лобита в политиката и в съдебната система. Думата ми е за поредния щурм срещу Лозан Панов от цацаровите стражи във ВСС. Те са наложили за обсъждане, без грам мотиви, сигнал срещу председателя на Върховния съд.

Сигналът е подаден в етичната комисия от същия Ивайло Крачунов, с менталността му, описана така правдиво от бившия му работодател Недялко. Съавтор на писанието, посветено набезумиятана председателя на ВКС, е друга служителка на Пеевски в Канал 3 – стрелящата с ябълки по президенти и други служебни лица Беновска, която срина журналистиката до катун. Целта на доноса е да стартира процедура по отстраняването на Панов. Тя трябва да постави на тясно самия президент Радев, през когото по закон минава подобно решение. Срещу него обаче на свой ред започна яростна атака от ГЕРБ и Цветан Цветанов с обвинения в корупция. Съвпадението е шокиращо.

Това означава, че Пеевски окончателно излиза от сянката на бункера си в хотелБерлин”. И се саморазкрива като Властелинът на държавата, който дърпа конците на найвлиятелните й фигури. Че този номер става по силата на принуда или компроматна заплаха, едва ли има съмнение. И въпросът вече не е дали Лозан Панов като шеф на върховен съд подлежи на критика и защо. Въпросът е, че върху първия представител на съдебната власт, който неотклонно я брани от политическа и олигархична намеса, се упражнява брутална и безнаказана агресия. Вишински, Сталин, Гьобелс, Гьоринг биха завидяли на цинизма на изпълнението и на изпълнителите й. Трагедията е, че обществото няма сили за бунт и съпротива. Това значи край!

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …